Posted in: Huawei

Huawei och BankID: det är inte bra om det fortsätter så här #reflektion

Jag har sedan tidigare rapporterat om att BankID troligtvis inte kommer släppas till nya telefoner som Huawei kommer släppa ut på marknaden om läget mellan USA och Kina fortsätter vara så kritiskt som det är just nu.

Som det ser ut just nu får Huawei inte full tillgång till Android, något som troligtvis bland annat påverkat tillverkarens val av att inte släppa Mate 30- serien i Sverige då man till exempel inte kan hämta hem BankID på mobilen.

Det är naturligtvis inte bra om det fortsätter på det här sättet då det som kan hända är att flera kunder som tänkt köpa Huawei inte kommer köpa en sådan utan kommer välja en konkurrent istället. Många vill till exempel ha BankID på sin smartphone…

Jag hoppas givetvis att Huawei kommer få full tillgång till Android igen!

Back to Top