Netflix får stöd för AV1

Det ser ut som att Netflix under dagen börjat skicka ut en ny finess till Netflix. Läs vidare för att ta reda på mer om den här funktionen.

Det ser ut son att Netflix för Android nu fått stöd för AV1. Det innebär att det kommer bli mycket mer spar samt med data jämfört med hur det sett ut tidigare. Netflix har skrivit följande om den senaste funktionen:

Our AV1 support on Android leverages the open-source dav1d decoder built by the VideoLAN, VLC, and FFmpeg communities and sponsored by the Alliance for Open Media. Here we have optimized dav1d so that it can play Netflix content, which is 10-bit color. In the spirit of making AV1 widely available, we are sponsoring an open-source effort to optimize 10-bit performance further and make these gains available to all.

Ni kan läsa mer om nyheten genom att klicka er vidare här.
Written by

Rasmus Hellmyrs

23128 Posts

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.
View all posts