Snart är det ett år sedan Boeing 737 Max fick flygförbud

Den 10 mars förra året störtade Ethiopian Arlines med en Boeing 737 Max . Direkt efter olyckan, som var den andra dödsolyckan med 737 Max inom ett halvår, fick modellen flygförbud världen över.

Om något mindre än en månad har Boeing 737 Max alltså haft flygförbud i ett helt år. Det kan man säga är något väldigt negativt för den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing. Det som är ännu mer skrämmande är att det förutom att man upptäckt problem med MCAS- systemet så har man även upptäckt andra problem med modellen i efterhand. Det är därmed inte mycket som tyder på att Boeing kommer få upp 737 Max i luften snart igen. När och om Boeing däremot får upp kärran i luften igen så kommer det troligtvis vara planetens säkraste flygmaskin att transporteras i. Det återstår däremot att se när och om Boeing kommer få upp 737 Max i luften igen.