Posted in: Sony

Därför har Sony tagit tillbaka uttaget för hörlurar i Xperia 1 II

Som de flesta som läser detta troligtvis vet så har Sony tagit tillbaka uttaget för hörlurar i företagets senaste flaggskepp Xperia 1 II. Nu har Sony gått ut och förklarat varför man tagit tillbaka uttaget.

Det framkommer bland annat att Sony gjort detta för att ”få användare att älska en Sony Xperia” och ja, jag tror att det var mycket smart av Sony att utrusta Xperia 1 II då uttaget för hörlurar kommer attrahera en grupp personer som kanske annars inte hade köpt en Sony Xperia. Mer exakt ser det ut som att det framkommit följande i citatet:

The decision was made to remove the 3.5mm headphone jack on the Xperia XZ2. We made that decision based on the priority we were placing on improving the design of the phone and the fact that wireless earphones were becoming more common.

The reason for bringing the 3.5mm headphone jack back for the Xperia 1 II is from the same mindset we had when developing the Xperia 1, which is to say “giving people a smartphone that they will love.” We also felt it was indispensable for viewing entertainment-related content and for playing games.

Ni kan läsa mer om nyheten här.