Hem Snabbtest av OnePlus Nord N10
Cz8mbdbqh6qvbcgbcv9gak

Nu har jag haft en OnePlus Nord N10 5G i ett par veckor och tänkte i ett här testet dela med mig om hur jag upplevt den här modellen från OnePlus. Läs för att ta reda på just det!

Om vi börjar med designen så ligger den riktigt bra i handen. Det jag gillar framförallt är att den är mycket tunn och att den till exempel inte är lika hal att hantera som företagets flaggskepp OnePlus 8 Pro. Det som inte är lika bra är att enhetens baksida dra åt sig mycket fingeravtryck då den har en blank svart yta som också innebär att fingeravtrycken syns tydligt.

Skärmen i enheten är riktigt härlig. Det då den fått en 6,5 tumsskärm med Full HD+- upplösning. Det är som typ vilken mellanklassare som helst men det som verkligen får Nord att sticka ut bland mängden smartphones är att den har en 90Hz skärm, vilket är smått unikt för en mellanklass- smartphone som säljs i Sverige just nu. Jag diggar verkligen displayen i enheten och saker och ting så som betraktningsvinklar är också mycket bra, speciellt sett till priset för enheten.

Företaget har fortsatt sitt samarbete med Qualcomm och i Nord N10 sitter processorn Snapdragon 690. Mobilens flyt upplevs bra och till skillnad från många konkurrenter så upplever jag inte något lagg alls. Detta misstänker jag beror på att OnePlus anpassat mjukvaran efter Nord N10! Dessutom har modellen stöd för 5G vilket också är mycket bra! Dessutom kommer mobilen ihåg olika appar bra i och med att den fått 6 GB RAM som standard.

Mobilen har fått en primär 64 MP-kamera, vilket må låta stort på pappret men det kan ju vara något helt annat i verkligheten, megapixlar är verkligen inte allt. Utöver det har modellen fått en 8 MP-kamera för att ta bilder med vidvinkel, en 2 MP för djup och ytterligare en 2 MP för att ta närbilder. För att vara ärlig tycker jag att OnePlus kunde ha skippat de sistnämnda två kamerorna eftersom att dessa inte tar bra bilder. Den primära kameran tycker jag däremot imponerar och det är även bra att OnePlus satsat på vidvinkeln som också tar bra bilder!

Ytterligare en höjdpunkt med den här modellen är dess stora batteri som inte bara imponerar på pappret utan även i verkligheten. Jag får ut två dagars use av modellen utan problem. Något som också är ovanligt för en mellanklassare är att den har stöd för 30W snabbladdning, vilket alltid är uppskattat!

Modellen har även fått en fingeravtrycksläsare på baksidan, något jag ser som en fördel då denna är riktigt snabb och som det ser ut idag är det nästan så jag föredrar en synlig fingeravtrycksläsare före en som sitter under displayen.

Lämna ett svar