Realme GT2 PRO är en mycket nice smartphone!

Jag har fått äran att vara den första journalisten som fått testa Realme GT2 Pro, och det finns väldigt mycket att gilla kring enheten som gör den minst sagt unik!

En av de mest unika sakerna med den här enheten är baksidan som har ett material som ska likna papper. Jag tycker också att så är fallet och det är riktigt schysst grepp i luren och jag kan glatt säga att den inte alls känns hal vilket är nice!

Något annat som gillas är att hakan under displayen är mycket liten, något som jag inte hade förväntat mig i och med modellens prisbild.

Displayen är riktigt bra i Realme GT2 Pro, minst sagt! Den syns mycket bra i solljus vilket inte alls är dåligt! Om det är något jag inte gillar med displayen så är det att den ibland känns lite trög i sitt 120Hz läge, men det beror med största sannolikhet på mjukvaran (i det här fallet Chrome), som inte är 100% optimerat för detta. Förhoppningsvis är detta något som Realme och Google kan arbeta på att fixa i och med en kommande uppdatering tror och hoppas jag!

Realme GT2 Pro är en av de första modellerna jag testat med Snapdragon 8 Gen 1 under huven. Modellen jag fått hem har 12 GB RAM och det märks klart och tydligt att Realme hänger ihop med OnePlus och OPPO på många sätt. Exempelvis hur multitasking-menyn är uppbyggd.

Allt går i raketfart när det kommer till speeden och något jag gillar med modellen är att den inte blir speciellt het, även när man drar igång ett spel eller två vilket innebär att modellen får klart godkänt på området. Som jag skrivit tidigare kommer min modell med 12 GB RAM och det innebär att den bör hantera multitasking mellan olika appar med bravur, och det tycker jag också att den gör!

Realme GT2 PRO har tre kameror på baksidan och jag måste säga att jag främst gillar 150 graders vidvinkel kameran som minst sagt tar bra bilder vilket gör att du exempelvis kan få med ett helt rum i en bild och det är som sagt mycket nice! Modellen tar också mycket bra bilder i dagsljuset liksom när ljuset inte är det bästa, och jag misstänker dessutom att det kan komma att bli ännu bättre i och med kommande uppdateringar.

GT2 Pro har fått ett något mindre batteri än många av dess konkurrenter, 4800 mAh istället för 5000 mAh som många konkurrenter har. Trots detta har mobilen en utmärkt batteritid då jag får ut en dags användning utan problem. Dessutom skickar Realme med en laddare i lådan som gör att du kan ladda upp modellen med 68W hastighet vilket inte alls är fy skam! Telefonen har dessutom stereoljud och jag tycker att ljudet är bra ur dess högtalare!

Något som hade varit nice hade varit om modellen hade haft IP-klassning, en något större yta för fingeravtrycksläsaren och stöd för trådlös laddning

För att sammanfatta är Realme GT2 PRO en smartphone som jag verkligen rekommenderar. Modellen har en riktigt fin display, bra kameror och en utmärkt batteritid!

Annons