Här är iPhone 14 Pro och 14 Pro Max!

Apple har äntligen introducerat iPhone 14 Pro och 14 Pro Max med en helt ny design, åtminstone på framsidan.

Japp, du läste korrekt! Apple har slopat flärpen för en ”ö” i displayen. Man pratar inledningsvis glatt om hur man anpassat den för notiser, och trots att jag föredrar Android måste jag medge att det ser häftigt ut!

iPhone 14 Pro har fått en 6,1 tumsskärm medans 14 PM fått en 6,7 tumsskäm. Bägge har stöd för 1-120Hz uppdateringsfrekvens och en nyhet är Always On Displayen.

Modellerna erbjuder nya A16 och Apple säger att det är ”40% snabbare jämfört med konkurrenterna” (Qualcomm med andra ord).

Modellerna har fått en ny primär 48 MP-kamera. Modellerna har även utrustats med ProRAW som innebär att du kan anpassa allt manuellt och man kan nu ta bilder med 48 MP upplösning i det här läget. Kamerorna ska även ha blivit betydligt bättre i mörkret.

Apple avslutar med att säga att modellerna har batteritid ”för en dags användning” och jag tror inte det blivit något sämre mot dess föregångare, något som framförallt kommer ge 14 PM extremt bra batteritid!

Texten uppdateras

Annons

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.