Samsung Galaxy S23 Ultra använder en ny typ av SUPER AMOLED-panel för bättre batteritid

Något jag noterat under den första veckan med Samsungs senaste flaggskepp S23 Ultra är hur enormt bra batteritid den har (mer om det i mitt kommande test). Nu har det inkommit uppgifter från den sydkoreanska tillverkaren att mobilen använder en ny typ av panel som ska innebära att den inte drar lika mycket ström som sin föregångare.

Mer exakt har Samsung sagt följande:

The Galaxy S23 Series Display has been equipped with low-power OLED technology that has increased luminous efficiency by applying new organic materials. By using organic materials with Samsung’s new technology, power consumption is reduced and brightness is increased. The new organic material is improved so that electrons can move faster and easier in the organic layer, and by increasing luminous efficiency, power consumption is reduced by more than 13% to 16% compared to the previous one.

Det är oerhört imponerande och det verkar som att den här modellen ungefär ska dra lika mycket ström som en iPhone 14 Pro Max, och som vi alla vet är ju ett batteri-kungen bland smartphones idag!

Galaxy S23 series uses a new AMOLED display to further improve battery savings

Annat som kan intressera!