Hem LG lanserar G5

LG har precis visat upp G5. Efterföljaren till G4. LG G5 är precis som namnet antyder, uppföljaren till förra årets LG G4, som ska ta LG vidare med en ännu grymmare telefon, iallafall på pappret ser den riktigt bra och fräck ut med alla nya funktioner som LG G5 har att erbjuda. LG har under eftermiddagen visat upp LG G5, företagets nya flaggskeppstelefon. LG G5 har en omgjord design från sin föregångare, då LG G5 nu består av ett enda stycke metall. Magic Slot funktionen visade sig stämma, detta betyder att man kan ta loss underdelen av telefonen och byta ut batteriet som man vill. LG har även valt att flytta volymknapparna till den vänstra långsidan, LG har också lyckats krympa G5ans tjocklek från 9.8 mm till 7.7 mm tack vore att man gjort telefonen i metall istället. Men man har istället bestämt sig för att behålla positionen på power – knappen och även lagt till en fingeravtrycksläsare intrigerat med power-knappen. Men det vi ändå gillar med med designen på LG G5 är att den är väldigt utbyggbar, det är även denna funktion som kallas för Magic Slot. Med Magic Slot så kan man bygga ut LG G5s funktionalitet och LG lanserade självklart ett gäng tillbehör som ska passa bra in med LG G5:

  • LG Cam Plus: Detta är ett tillbehör som man enkelt sätter fast vid G5s undersida och som sedan kommer att agera en smart modul för G5ans kamera. Det du kan göra med denna fiffiga gadget är att zooma, fokusera samt även slå på och av blixten på LG G5s kamera. Men den smartaste funktionen som Cam Plus har är att den har ett inbyggt batteri på 1200 mAh som kan utökas utöver de 2800 mAh som G5ans inbyggda batteri erbjuder. LG säger också att detta tillbehör erbjuder ett bättre grepp när du håller i telefonen.  
  • LG Hi-Fi Plus är den andra smarta modulen som LG presenterade i samarbete med Bang & Olufsen. Denna modul pluggar man in i underdelen av LG G5an. Hi-Fi Plus gör om ljudet som kommer ifrån LG G5 till ett ljud med en högre kvalitet, nämligen 32 bitars-ljud. När denna modul sitter inpluggad i LG G5 så kommer inte hörlursuttaget på toppen av telefonen att fungera, lyckligtvis så har Hi-Fi Plus ett eget hörlursuttag som ska vara anpassat till den högre ljudkällaren. 

  • LG 360 Cam är en modul, precis som namnet antyder, som kan filma runt i 360 grader. LG 360 Cam paras ihop med LG G5 med hjälp av blåtand, och som vi har förstått det så ska 360 Cam fungera med de flesta telefoner på marknaden som har blåtand. 360 Cam har 4 GB inbyggt minne som kan fyllas upp tillsammans med bilder. LG 360 Cam består av två kameror, varje kamera kan fota i 200 grader och sedan kompensera ihop bilden med hjälp av den andra kameran till en 360 gradig bild.    

  •  LG presenterade även ett VR-headset som företaget kallar för 360 VR. Det fungerar precis som alla andra VR-headesets, men ändå på ett annorlunda sätt du du får kontakt till telefonen via USB . LG säger sig ha en fördel mot de andra VR-headsetsen på marknaden och enligt LG själva så är det att dessa VR-brillor är mycket lättare än övriga på marknaden. Sist men inte minst så nämner LG att det är som att kolla på en tv som är 130″ i detta VR-headset. 

  •  Sist men inte minst så introducerade LG en bolliknande leksak som påminner en hel del som Star Wars BB-8. Denna lila krabat har LG valt att döpa till Rolling Bot. Denna leksak styr man via blåtandsanslutningen i sin telefon och som till exempel kan vara rolig för husdjuret att jaga. Rolling bot har även en inbyggd kamera.

Bilderna är lånade av ANDROID AUTHURITY.com

LG har i och med G5 valt att gå ner från 5,5″ som de hade i både LG G4 och LG G3 för att istället ersätta med en skärm som är 5,3″ stor med med fortfarande Quad HD upplösning, alltså 2560 x 1440. Man har också valt att behålla samma typ av teknik av skärm, alltså denna Quantum IPS
som ger en bättre vita än exempelvis AMOLED men en sämre svärta än AMOLED. 
LG har precis som ryktena sa, och som sedan Qualcomm bekräftade, kört med en Snapdragon 820-processor i LG G5. Man har även valt att stoppa i 4 GB LPDDR-4 RAM-minne.


Ett av LG G5s huvudnummer var kameran. G5an har utrustats med 2 kameror baktill. Huvudkameran på baksidan är på 16 megapixlar och erbjuder optisk bildstabilisering. Den sekundära bakre kameran har ett 135 -graders vidvinkelobjektiv för att man ska kunna få en så bra perspektivbild som möjligt, LG säger att den lämpar sig bra om man till exempel ska fota höga byggnader utan att då behöva backa från motivet. Den främre kameran ligger kvar på 8 megapixlar.

LG G5 kör Android 6.0 Marshmallow från start tillsammans med LGs gränssnitt UX 5.0. Men LG G5 ser inte ut att erbjuda någon trådlös laddning direkt från start, vilket hade varit en trevlig bonus om den hade erbjudit. G5 erbjuder dock minneskortsplats upp till 200 GB och kommer med 32 GB inbyggt minne. LG G5 kommer i färgerna silver, titan, guld samt rosa. G5 erbjuder utöver detta även nya typen för laddning, USB Type- C. LG G5 kommer till “utvalda” marknader i början av april, men priset är ännu oklart.  

Bilden är lånad av Swedroid.se

Källa

 

Lämna ett svar