Hem Samsung introducerar Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge

Samsung introducerar Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge

Det var under förra året som Samsung växte i våra ögon. Eftersom att det var en så pass stor uppdatering från Galaxy S5, men även för att de kom ut med en mobil med en skärm som sluttade ner längst långsidorna, kallad Galaxy S6 Edge.

Alldeles nyss så presenterade Samsung uppföljarna till Galaxy S6 samt Galaxy S6 Edge. De har inte helt oplanerat kallat uppföljarna för Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge, och enligt oss så är det en liten uppdatering sett till specifikationerna mot Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge.

Till att börja med så har Samsung lagt till en funktion så att skärmen är ständigt aktiv, som enligt Samsung, ska göra livet lite lättare. Samsung Galaxy S7 Edge har nu en skärm som är 5,5″ med Quad HD upplösning istället för tidigare 5,1″ som Galaxy S6 Edge hade med samma skärmupplösning. Medan den Galaxy S7s skärmstorlek är intakt med Galaxy S6ans. Något som hänt är också att Samsung har slopat färgen som skiftade mellan mörkblått och svart i S6 och S6 Edge till fördel för en klassisk färg, de andra färgerna som Samsung Galaxy S7 kommer finnas att tillgå i är vitt, silver samt guld. Samsung har även denna gång valt att satsa på vattentålighet i S7 och S7 Edge och klassen som de ska klara är IP68, vilket innebär att de ska kunna ligga under vatten på 1,5 meters djup i 30 minuter.

Den vanliga S7an mäter 142,4 x 69,6 x 7,9 millimeter och väger 152 gram, medan storebrorsan S7 Edge har måtten 150,9 x 72,6 x 7,7 millimeter med en vikt på 167 gram.

Det som har fått en skjuts upp i rätt riktning (förhoppningsvis) är batterierna i de nya telefonerna. Galaxy S7 har utrustats med ett batteri som är 3000 mAh stort, att jemföra med det 2550 mAh stora batteri som satt i Galaxy S6. S7 Edge har å andra sidan blivit utrustad med ett batteri som är 3600 mAh stort, att jämföra med det 2600 mAh stora batteriet som satt i Galaxy S6 Edge.

På processorfronten så har Samsung valt att gå tillbaks till Qualcomm. Denna gång så är det en Exynos 8890 processor som kommer att driva Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge i Sverige Detta tillsammans med 4 GB LPDDR-4 RAM minne.

Samsung har valt att sänka megapixlarna i S7 och S7 Edges kameror. Från 16 megapixlar i S6 till 12 megapixlar i S7. Samsungs försvar till detta är att de har jobbat med en teknik för att få in större pixlar så att bilderna ska bli bättre i mörker än i S6an hävdar Samsung. Men Samsung har även sänkt bländavtalet ytterligare. Från f.1.9 i Galaxy S6 till f.1.7 i Galaxy S7. Den främre kameran erbjuder precis som förr, 5 megapixlar. Men denna gång har Samsung även sänkt bländavtalet till den främre kameran. Från f.1.9 även här till f.1.7.

Samsung har nu även satt ditt en plats för ett mickroSD-kort upp till 200 GB, något vi tackar Samsung för. Men Samsung Galaxy S7 och S7 Edge erbjuder nu även Fast Wireless Charging, vilket betyder att du kan få en fulladdad mobil väldigt snabbt, men även att Samsungs trådlösa laddare har stöd för Fast Charging. Samsung Galaxy S7 och S7 Edge har dock inte en USB-Type C kontakt utan fortfarande den vanliga USB Type-B Priserna som upges är 7300 för S7 och 8300 för S7 Edge när man förhandsbokar. Men när man förhandsbokar så får man också med ett VR-headset från Samsung när man förhandsbokar hos någon operatör.

Bilden är lånad av GSMarena.com

      Källa

Lämna ett svar