Posted in: Uncategorized

LG G4 och batteriet

Batteriet är något som är av allra tyngsta vikt idag i en telefon. LG har utrustat G4an med ett 3000 mAh-batteri. Tillsamans med en strömsnål processor och en strömsnål skärm. Dessvärre så tycker vi att LG G4 drar mycket batteri under användning, och vi tror att detta beror på att Snapdragon 808-processorn drar mycket ström. Däremot så är vi väldigt imponerande över hur G4an presterar när skärmen är avstängd. Så i och med detta så kan man dra slutsatsen att det är processorn som drar mest ström. Men med komenation att skärm och processorn är på samtidigt så betyder det att den drar mycket batteri. Men i vilo-läge så är G4an riktigt aggresiv då den drar väldigt lite i vilo-läge, precis som vi också skulle önskat att flera andra smartphones kunde ha gjort. Speciellt med Android 6.0 och med Doze läget som finns med i Android 6.0. Batteriet drog väldigt lite ström även när LG G4 hade Android 5.1 installerat, men nu drar den ännu mindre i vilo-läge. Det vi skulle önskat var att batteriet kunde varit bättre när man använder telefonen. Vi tror att den hade varit det om LG hade valt att sätta in en Snapdragon 810-processor istället, då Snapdragon 810 drar mindre ström vid vanligt användande än vad Snapdragon 808 gör.

Med allt detta sagt så har inte LG G4 en sämre batteritid än någon annan smartphone, vi tycker att den ligger i den övre delen av telefoner vi testat. Telefoner som har sämre batteritid än LG G4 är bland annat Samsung Galaxy S6. Medan de telefoner som vi tycker har bättre batteritid än LG G4 är Huawei Nexus 6P samt Samsung Galaxy S6 Edge+. Den ända telefon som vi testat som slår LG G4 i vilo-läge är Nexus 6P. Detta är absolut förståeligt då Nexus 6P har Googles egna mjukvara som är helt orörd, och kommer installerad med batterisparfunktionen Doze. Vitycker snarare att det är en liten bragd att LG har lyckats så bra med att få telefonen att dra så lite ström i vilo-läget eftersom att LG har lagt till väldigt mycket av egna program i deras Androidsystem

LG G4 är en telefon med en ganska bra batteritid, men om du är i ständigt behov av telefonen hela tiden så rekomenderar vi Nexus 6P med ett 430 mAh större batteri och en ren Androidversion som är väldigt skonsam mot batteriet.

Tags:

Lämna ett svar

Back to Top