Posted in: Uncategorized

Systemet i LG G4: användarvänlighet

Som vi skrev i ett separat inlägg så har LG G4s system väldigt många anpasningsmöjligheter i sitt system.  I många fall så brukar detta innebära att systemen kan bli väldigt röriga och att det då inte blir någon riktigt struktur. Är detta även fallet med LGs UI som de har i LG G4? Läs vad vi tycker i detta test. 
LGs UI har alltid haft väldigt många finesser,  och i LGs UI 4.0 som LG G4 kör idagsläget är det inget undantag.  Men vi tycker att de flesta funktioner som LG kallar för smarta verkligen är smarta. Tillskillnad mot till exempel Samsungs motsvarigheter till smarta funktioner.  En smart men anonym funktion som finns på LG G4 är en widget som LG kallar för Smart Notice. Detta är en widget som påminner om en hel del viktiga saker som vi annars brukar kunna glömma bort. Saker som Smart Notice kan påminna dig om är till exempel att du bör ta med ett paraply ut eftersom att det regnar ute eller att den frågar om du vill ringa upp en person som du missat en samtal av. Det är alltså en riktigt smart funktion enligt oss och vi skulle gärna sett andra tillverkare anammat denna funktion. En annan riktigt smart funktion som LG ännu är ensamma om att ha,  är en funktion som öppnar ett visst program när man till exempel sätter i hörlurarna.  Men denna funktion ska även kunna slå på respektive av Wi-Fi när du kommer hem via GPS-satelit.  Den första funktionen som vi tog upp tycker vi fungerar klanderfritt.  Men däremot så tycker vi inte att den andra funktionen fungerar särskilt bra då telefonen verkar ha svårt att hitta vart man befinner sig.  Detta tycker vi är väldigt synd att funktionen inte fungerar, men däremot så tror vi att detta problem kan lösas med hjälp av en systemuppdatering.

En annan väldigt smart men enkel funktion som LG har i sitt system är en sökfunktion i deras egna system.  Denna funktion låter oss söka efter appar som vi installerat på telefonen.  Detta är en väldigt simpel funktion som vi tar upp,  men faktum är att fler och fler tillverkare väljer bort att ha en sökfunktion i deras applådor så att man måste ta tid åt att skapa mappar om man har många appar installerat.  Lyckligtvis så kan man på de flesta Android-telefoner (förutom på Huaweis egna telefoner) installera en tredjeparts-louncher om man vill ha en sökfunktion. 

När LG skickar med ett så pass stort antal extrafunktioner så är det även några som aldrig kommer till användning.  Den första funktion som vi inte tänker på att den finns är en funktion som gör att flera appar kan användas på skärmen samtidigt.  Den är säkert bra för en viss målgrupp, men vi tycker inte att funktionen tillför något till LG G4,  då det också blir väldigt smått med fler appar öppna. Om denna funktion inte skulle ha funnits så tror vi att LG kunde gjort G4an något snabbare i systemet. 
Den andra funktion som vi inte riktigt har fallit i smak för är en funktion som låter oss starta anteckningsappen Quick Memo direkt från låsskärmen genom att trycka ner Volym-upp knappen.  Vi tycker dessutom att denna app är rätt onödigt att ha förinstallerat då det finns en hel del anteckningsappar som går att hämta hem från Google Play. 
Den sista funktion som vi inte riktigt gillar är funktionen som låter oss starta kameran direkt från låsskärmen igenom att trycka ner Volym-ner.  Denna funktion är bra om mobilen är i vilo-läge och att man snabbt och plötsligt vill ta ett kort.  Men när man är inne i menyn och skrollar runt så fungerar inte denna funktion längre då volym-ner knappen då agerar för att sänka volymen. Vi skulle gärna sett att LG anammade Samsung satt om man dubbeltrycker på volym-ner så skulle man komma direkt in i kameran var än man befann sig i telefonen.  Även denna funktion skulle kunna fixas med en uppdatering.
Tags:

Lämna ett svar

Back to Top