Posted in: Uncategorized

Samsung Galaxy Note 6 kommer att få USB Type – C (rykte)

Samsung skippade USB Type – C i Galaxy S7 samt S7 Edge, men flera rykten har senare också sagt på senare att det nya Noten kommer att ha en vanlig USB Type – B port precis som sina mindre syskon.

Anledningen till att Samsung valde bort den nya typen USB till förmån för den gamla var enligt företaget själva för att Galaxy S7 samt S7 Edge skulle passa med företagets VR – glasögon som använder sig av den gamla typen av USB.

En annan anledning till att man valde bort den nya typen av USB ( Type C) tror vi för att den antagligen är mycket knepigare att få vattentät, detta då den är mer öppen än tidigare USB – typer.

Samsung Galaxy Note 6 sägs alltså få den nya standarden på USB, USB Type – C. Med detta ser vi otroligt många fördelar. Två av dessa fördel är att kontakten går att stoppa in åt båda hållen men också att USB Type – C laddar otroligt fort.
Men en av de största nackdelarna med detta skulle vara att Samsung antagligen skulle behöva göra en ny VR – hjälm, eftersom att Note – telefonerna är de största enheterna som passar i de nuvarande VR – headset. Det som skulle vara en möjlighet om telefonerna skulle vara mindre och att det skulle ingå en adapter som skulle kunna passa i VR – headsetet, men detta blir svårt eftersom att Note – mobilerna brukar vara så pass stora.

Det kan också hända att Note 6 kan komma och inte vara vattentät eftersom att den sägs ha nya typen av USB.
Telefonen presenteras med största sannolikhet under ett event i september – månad.

Bilden är lånad av phonedog.com

 Källa

Lämna ett svar

Back to Top