Posted in: Uncategorized

Vi testar Googles officiella skal till Nexus 6P

Google brukar vanligtvis släppa en eller ett par modeller av skal till företagets kommande telefoner eller surfplattor.  Men till skillnad från många andra tillverkare så släpps dessa skal inte i den fysiska butiken, utan Google brukar istället sälja skalen från deras egna webbsida. Vi på Mobilanyheter har fått tag i ett officiellt skal som passar Google Nexus 6P, skalet som vi fått tag på är i den svarta färgen. 
Det känns som att Google gjort ett riktigt bra jobb med skalet tycker vi,  framförallt för att det är väldigt robust och skyddar telefonen mycket bra från olika stötar och fall.  Detta eftersom att skalet löper runt hela Nexus 6P’s konstruktion. Skalet går även upp en bit på kanterna runt skärmen. Vilket har skyddat mobilens skärm flera gånger om från att få något märke eller någon spricka. Skalet upplever vi som starkast runt kanterna, då vi inte fått ett enda märke på något hörn med skalet på så upplever vi att skalet framförallt är bra runt kanterna. 
Skalet är skräddarsytt för Nexus 6P så att du kommer åt alla kontakter på telefonen, som till exempel hörlursuttaget och laddkontakten. Detta är dock någon som vi förväntar oss på alla skal som är anpassade efter en specifik modell. Som vi skrev i inledningen så har vi den svarta varianten av skalet. Svarta skal brukar ha en förmåga att dra till sig dammkorn som blir väldigt synligt på baksidan av skalen. Vi upplever märkligt nog inte detta problem med skalet till Nexus 6P.
Det skulle kunna bero på att skalet är kolsvart ner till kameran, medan under kameran så ändras färgen från denna kolsvarta färg till ett nytt material som istället är i en grå färg. På det gråa materialet så finner vi ett flertalet fyrkanter samt under dessa en Nexus – logga. Fyrkanterna samt Nexus – loggan bidrar inte till någon funktion utan sitter bara där för estetiska skäl. 
Hela skalet består i princip av det kolsvarta materialet, förutom “bakplattan” under kameran som består av detta gråa material. Det kolsvarta materialet är gjort av silikon, dock är det inte av den mjukaste typen av silikon till skal, utan snarare av den hårdare typen. Detta då skalet sitter på hårt på telefonen,  utan dock att vara särskilt svårt att ta av. Vissa skal av materialet hårdplast brukar vara svåra att få av, dock så har vi inga större problem att få av detta skal.
Det gråa matrialet på baksidan är istället någon typ av tyg, som blir väldigt skönt att hålla i. 
Nexus 6P är en telefon som är väldigt hal att hålla i eftersom att telefonen består av metall som har en förmåga att vilja lämna handflatan,  det blir speciellt lätt att telefonen försöker lämna handflatan när enheten är så pass stor.  Med skalet på så blir Nexus 6P ännu större, men skalet bidrar till ett väldigt bra grepp till telefonen, speciellt det gråa tygmatrialet tycker vi bidrar till att telefonen blir väldigt greppvänlig med skalet på. 
De nackdelar vi hittar med skalet är att det är väldigt stort, men även att det kostar relativt mycket då det kostar 349 kronor. Vi skriver “relativt” eftersom att det finns tillverkare som har betydligt dyrare orginalskal som till exempel Samsung som brukar ta upp emot 600 kronor för många skal, vilket är väldigt mycket för lite plast enligt oss.
Det Google skulle kunna gjort annorlunda med skalet är att också ha gjort det tunnare. Detta eftersom att telefonen blir mycket större med skalet på. Om skalet skulle ha varit någon millimeter tunnare så tror vi att det skulle ha bidragit till att telefonen skulle ha känts smidigare med skalet på. Dock så hade det inte skyddat lika bra i en sådan situation, så vi tycker ändå att Google gjort alldeles rätt. 
Om vi ska sammanfatta skalet till Nexus 6P från Google, så tycker vi att Google gjort ett riktigt bra orginalfodral. Medan andra tillverkare vill få fram snygga skal så satsar Google istället mest på funktion. Fler Samsungfodral har till exempel varit läcka men inte levererar någon som helst skydd åt telefonen,  vilket vi i alla fall tycker är A-O för ett fodral eller skal. 
Vi tycker inte att skalet som vi testat till Nexus 6P i denna text är särskilt snyggt,  däremot så levererar det riktigt bra när det kommer till funktionen, att skydda Nexus 6P.  Något som fler tillverkare misslyckas med när man gör orginalskal till olika enheter. Vi skulle dock vilja se ett lägre pris på skalet. 

Lämna ett svar

Back to Top