dark

HTC lanserar One M9 Prime Kamera – stort fokus på kameran

HTC lanserade 2015 toppmodellen HTC One M9 som skulle bli en riktigt vass mobil, framförallt kameran skulle imponera med sina 21 megapixlar, så blev dock inte fallet i verkligheten, då M9 hade väldigt svårt framförallt att få till bilder i mörker.

Så HTC har nu alltså lanserat en M9 fast med fokus på kameran – enligt företaget själva i alla fall. Däremot på pappret så ser det snarare ut som en nedgradering då man gått från de 21 megapixlar som satt i M9, medan M9 Prime Camera nu erbjuder 13 megapixlar med samma f.2.0 bländaravtal, vilket i rena megapixlar är 8 färre än HTC One M9. Den främre kameran erbjuder en 4 megapixel UltraPixels kamera.

Det är inte bara på kamerafronten som HTC One M9 Prime Kamera blivit nedgraderad. Detta då M9 Prime Kamera erbjuder det billigare chipset MediaTek Helio X10 ( 8x 2,2 GHz ) tillsammans med 2 GB RAM istället för de 3 GB RAM som satt i förra årets M9a. Dessutom har det interna minnet gått ner från 32 GB till bara 16 GB, men som tur var finns det plats för minneskort.

Övriga specifikationer är identiska med förra årets One M9 med en metallkonstruktion och en 5 tums skärm med Full HD – upplösning för att bara nämna några saker.

Något vi inte förstår är varför HTC väljer att satsa på annan variant av förra årets flaggskepp, kanske det är för att HTC behöver testa sig fram eftersom att företaget går väldigt dåligt på mobilmarknaden?

One M9 Prime Kamera kommer att släppas på olika platser i Europa, först ut är dock Polen, men förhoppningsvis så kommer telefonen även till Sverige inom en snar framtid.

Bilden är lånad av GSMArena.com 

Källa