Posted in: Uncategorized

LG visar upp VR – headset i senaste videon ( demonstrerar alla funktioner )

 Enda sedan Samsung lanserade VR – headsetet till Galaxy Note 4 har vi varit fascinerade över tekniken i VR. Men en sak vi tycker har varit irriterande är att dessa VR – hjälmar varit väldigt tunga så att det känns som att man ska åka med huvudet först ner i backen på grund av den framtunga vikten.

När LG lanserade sin motsvarighet till VR – LG 360VR, så fick det oss att höja på ögonbrynen eftersom att 360VR väger 100 gram, medan konkurrenternas väger dryga 400 gram. Skillnaden är att LG satsat på en extern sladd som man pluggar in i LG G5, medan hos konkurrenterna så stoppar man in en telefon i VR – headsetet, därav blir vikten markant större.

I den senaste videon så demonstrerar den nu mer kännbara katten för hur headsetet till LG G5 fungerar. LG trycker just på hur lätt headsetet är att använda och komma igång med genom att man pluggar in USB Type – C kontakten från 360VR i din G5 för att sedan öppna LG Friends – appen, därefter är det bara att börja leka runt i de specifika apparna anpassade för 360VR.

LG sa också att det finns en hel del appar till 360VR ute, en app som LG demonstrerade i videon var att man kan åka berg och dalbana i headsetet, vilket knappast är en nyhet då det också gått på flera konkurrenters VR – headsets ett tag nu.

Man demonstrerade också hur lätt det är att hitta knapparna när man har 360VR på sig, men vi tror att det är övning som krävs för att man ska hitta knapparna direkt.

Vi tror ändå att LG lyckats riktigt bra med deras satsning på VR, detta då man står ut från mängden genom att göra ett headset som har en väldigt lätt vikt, och dessutom är oberoende på hur stor telefonen är eftersom att man kopplar in en USB Type – C sladd i den mobila enheten.

360VR ska enligt uppgifter släppas någon gång i maj i Sverige, men något datum är ännu inte spikat.

Videon kan ses här.

Bilden är lånad av Cnet.com 

Källa
       

Tags:

Lämna ett svar

Back to Top