Hem Jag testar Bose QuietComfort 35

Jag testar Bose QuietComfort 35

Bose är företaget som presenterade den nya tekniken Noice Canceling – en teknik som innebär att hörlurarna sänder ut en “motsignal” för ljudet runt omkring dig. Allt för att få en så tyst hörlur som möjligt – något Bose lyckats riktigt bra med i Quietcomfort 35. Hörlurarna är nu dessutom trådlösa, vilket vi efterfrågat ett bra tag. Läs vad vi tycker om Bose’s 4000 kr satsning i denna recension.

Design och komfort 

Vid en första anblick så ser Bose QC35 nästintill identiska ut med föregångarna Bose QC25. Men vid en närmare titt så ser man ett antal skillnader mellan QC35 och föregångarna QC25. Till att börja med så har QC35 ett antal fler mikrofoner med brusreducering. Dessa mikrofoner är till för att ta bort vinden i bakgrunden för en mottagare som du ringer. När vi testar att ringa upp mottagaren så har denne sagt att det hörs mycket bra för denne, även fast det varit stark vind i bakgrunden. En annan skillnad är att QC35 kommit i den nya färgen silver (som vi självklart testar). Men den största skillnaden är såklart att man nu slipper den annars så jobba sladden.
Bose QC35 har en Huvudbygel som är gjord i något imiterat läder matrial. Detta till skillnad från QC 25 som hade ett material som var av tyg. Något som var ett stort misstag av den vita modellen av hörlurarna då de blev väldigt smutsiga. Något våra QC35 inte visat minsta tillstymmelse till efter 1 månads flitigt användande av hörlurarna.

Hörlurarna sitter otroligt bra på huvudet, oavsett om man har glasögon eller inte. Hörlurarna har otroligt mjuka och sköna öronkåpor  som omsluter öronen på ett mycket bra och effektivt sätt. Hörlurarna klassar sig verkligen, till skillnad från många andra tillverkares over ear hörlurar, som ett par riktigt over ear hörlurar, då de även passar de som har de allra största öronen.
Hörlurarna är just utformade för att sitta bekvämt under en längre period, därav namnet “QuietComfort”, och visst, de sitter otroligt bekvämt. Dessutom är de otroligt lätta så det blir också en bidragande faktor till att hörlurarna sitter så skönt som som de faktiskt gör.

Bose QuietComfort 35 med bästevännen Soundlink Mini II

Ljud och Noice Canceling 

En sak Bose haft svårt med på tidigare Noice Canceling hörlurar är just att få till bra ljudkvalitet mot konkurrerande märken. Man brukar säga att det är Noice Canceling funktionen man betalar för när man köper en Bose-produkt med funktionen. Detta då Bose alltid varit överlägsna i att få till denna funktion i företagets hörlurar.
Däremot har de fått kompromissa på ljudet då det ofta låtit väldigt platt. Framförallt har ett riktigt tryck i ljud saknats. 

Därmed var förväntningarna höga på Bose’s nästa NC-hörlurar, som visade sig blev dessa hörlurar.

Vi tycker Bose lyckats förvånansvärt bra med dessa hörlurar när det kommer till ljudet. Nu har man inte längre den platthet som man haft på tidigare Bose- hörlurar haft. Detta mycket tack vore att man tagit bort den spärr som tidigare hörlurar haft. Denna spärr har inneburit att hörlurarna inte kunnat spela lika högt som konkurrenternas hörlurar kunnat spela. Vi är givetvis glada över att Bose släppt på spärren, eftersom Bose QC35 spelar så otroligt bra nu. Ljudet tycker vi är mycket fylligare än tidigare, då varenda register är klart mycket bättre än från tidigare Bose-hörlurar. De låter också riktigt bra till en massa olika genrer, och vi är övertygade om att vi inte kommer sluta lyssna på dessa det närmsta taget, då de låter som Ljud & Bild sagt, MAGISKT!

Övriga funktioner

Bose QC 35 kommer fullproppade med den senaste tekniken Bose har att erbjuda i form av blåtand version 4.1 och stöd för Bose’s nylanserade app Bose Connect. Just appen är något vi fastnat mycket för, då den kompletterar hörlurarnas funktion på ett mycket bra sätt. Hörlurarna har till exempel en inbyggd röst som talar om information om till exempel batteritid i hörlurarna. I appen kan man till exempel knäppa av rösten (vilket vi gjord då den tenderar till att bli tjatig). En annan smart funktion som appen har inbyggt är att man kan se batteritiden i hörlurarna direkt i appen. I framtiden har Bose meddelat att man också kommer
kunna ställa in hur mycket brusreducering man vill ha inställt i hörlurarna. Detta direkt via appen. Men hörlurarna är inte en färdig produkt från start, utan de kommer uppdateras med tiden, självklart går det att uppdatera hörlurarna via Bose-Connect appen. Batteritiden är något som imponerar på oss riktigt stort, då de utlovade 20 timmarna med blåtanden som utlovas faktiskt hålls. Men man kan också lyssna med den medföljande sladden i 40 timmar om man hellre föredrar det.

Medföljer gör en flygplansadapter som man kan använda på olika flygplans skärmar när man behöver något vettigt att roa sig med. Med följer också ett hårt fodral till hörlurarna. Detta fodral är väldigt litet, då hörlurarna kan vikas ihop på ett otroligt smidigt sätt.

Hörlurarna i fodralet.

Sammanfattning


Bose QC35 är hörlurarna för dig som älskar att lyssna på musik men som också är ständigt på språng. Brusreduceringen bidrar med att allt runt om kring dig tystnar, så hörlurarna passar speciellt bra om du ofta åker tåg, buss eller flygplan, och ljudet, det låter bättre än vad det någonsin gjort i ett par Bose-hörlurar. Hörlurarna kostar i skrivande stund 3990 kronor, men från Bose får du vad du betalar för, och vi tycker hörlurarna är värda varenda krona.

Lämna ett svar