Vi testar Bose SoundTouch – appen – bra app till ditt SoundTouch – system

En stor del i att använda ett multiroom-system är appen som följer med systemen. Dessa appar är man beroende av för att till exempel kunna sätta igång systemen. Men i vissa fall är det till och med så att man måste gå in i appen för att överhuvudtaget kunna få någon kontakt med systemen. Då SoundTouch – appen är en så stor del till SoundTouch 10 – system så tänkte jag, varför inte göra en recension på bara appen? Sagt och gjort kommer recensionen här! 

Det är väldigt enkelt att sätta upp ett SoundTouch – system genom appen. Det går till så att man får välja vilket nätverk man vill ställa in systemet på, och sedan är det i princip bara att köra igång. Appen i sig tycker jag är väldigt lättnavigerad, då alla musiktjänster ligger samlade på ett och samma ställe. Men som vi skrev i det stora testet om SoundTouch 10 så har högtalaren ett gäng fysiska knappar. Självklart återfinns dessa knappar också i appen.
Jag tycker dessa knappar är placerade på ett riktigt smart sätt. Detta då de är väldigt lättåtkomliga eftersom de är som “stora ikoner” på den vänstra långsidan. Detta gör att man snabbt kan komma åt sin förvalda favoritmusik på en tryckning.

Såhär ser det ut inuti appen!

Appen har också en mycket smart knapp som gör att SoundTouch – systemet kan knäppas av eller på direkt från appen. Detta är en funktion som kanske inte låter särskilt märkvärdig, men jag tycker det är en riktigt smart funktion som appen har inbyggd!
Eftersom Bose SoundTouch är en multiroom- högtalare så förväntar jag mig att det går enkelt att ansluta till fler SoundTouch – system i framtiden. Något det verkligen också ser ut att göra, då Bose ordnat med ett speciellt område där man kan ansluta fler SoundTouch – system i framtiden.

Ett irriterande problem jag har är att appen ibland fullkomligt vägrar att ansluta till högtalaren, dock brukar detta hända typ 1 på 7 fall, så det är ändå inte farligt dåligt.

För att sammanfatta det hela tycker jag att Bose gjort en riktigt bra app till sin SoundTouch – serie, speciellt då den är väldigt användarvänlig enligt mig. Den känns helt enkelt riktigt bra organiserad och riktigt välgjord.

Missa inte: vi testar Bose SoundTouch 10

Bilden är lånad av Bose.com