Jag gör ett första intryck på Samsung Galaxy Note 7 – telefonen som brann upp

Samsung Galaxy Note 7 lanseras den 2a september i Sverige. Men redan nu har flera butiker satt upp demoexemplar av telefonen. Jag på Mobilanyheter har varit och känt på telefonen. Nedan följer första intrycket jag fått av telefonen.      

Telefonen är gjord i glas på både fram och baksidan, tillsammans med en metallram som löper runt hela telefonen. Note 7 har precis som S7 Edge en skärm som är kurvad. Note 7:ans skärm är dock inte lika mycket kurvad på S7 Edge. Baksidan är också den svagt kurvad för att telefonen ska ligga som fastklistrad i handen. Jag upplever att telefonen ligger bra i handen, dessutom kommer jag inte åt tangenterna på tangentbordet som jag gör mest hela tiden på S7 Edge.
Det var den blåa varianten av telefonen som jag testade. Jag upplevde telefonen som riktigt snygg. Note 7:an kommer sticka ut från mängden smartphones i den blå färgen.

Samsung har omorganiserat TouchWiz i Note 7 mot tidigare telefoner, men vi står fortfarande kvar på version 6.0.1 av Android i telefonen. Jag upplever telefonen som snabbare än S7 Edge när jag scrollar runt i TouchWiz, fastän Galaxy Note 7 har samma mängd RAM och likadan processor som S7 Edge. Samsung måste med andra ord bantat systemet mer i telefonen. Jag upplevde TouchWiz som mer användarvänligt, mycket tack vore att Samsung gjort det mesta grundläggande enklare. I telefonens applåda finns nu till exempel en stor sökruta ovanför apparna, för hur många gånger hittar man inte den appen man letar efter egentligen?

En av de största nyheterna i Galaxy Note 7 är telefonens iris-läsare. Jag testade snabbt läsaren. Den fungerade oväntat bra i butikens starka belysning. Vad jag läst i andra texter så fungerar iris-läsaren bra även i mörkret, däremot hade jag inte möjlighet till att testa detta.

Kameran i telefonen är exakt samma som i Samsung Galaxy S7 Edge. Om ni läst mitt test av telefonen så vet ni att jag tokhyllat kameran. Då Galaxy Note 7 kommer ha samma kamera så är den varken bättre eller sämre än Galaxy S7`s kamera, vilket är bra i detta fall, då Galaxy S7 har den bästa mobilkameran på marknaden enligt mig!

Vad vore en Note utan S-Pen? Ingen Note är svaret. Självklart tog jag mig tiden att testa pennan till telefonen. Pennan skjutsade upp upplevelsen med telefonen, då jag upplevde att det var skönare att använda pennan istället för fingret. Jag testade att ta en del “Notes” och upptäckte att Note 7:ans penna känns precis som att skriva med en riktigt penna. Dessutom har Samsung många bra funktioner som fungerar med pennan, funktioner som inte existerar på andra smartphones.

För att sammanfatta allt så är Note 7 (enligt mig) en uppdaterad Galaxy S7 Edge på fyra sätt. Note 7 känns mycket snabbare än S7 Edge, Note 7 har en pekpenna, telefonen har en iris-läsare och Note 7:an har en större skärm. Det är alltså på rätt så många plan Galaxy Note 7 blivit uppdaterad. Min spontana tanke är dock att Note 7 kan komma att bli den perfekta mobilen.  

 

2 comments

Comments are closed.