Jag vatten testar Samsung Galaxy S7 Edge – lever den upp till mina förväntningar?

Samsung har inför detta år utrustat sina high-end telefoner med så kallad IP68- klassning. Detta innebär att telefonen ska klara av att ligga i vatten i 30 minuter på 1,5 meters djup. Nu när tillverkare som Sony också slutat med att göra de flesta telefoner tillverkaren har att erbjuda, blir årets high-end telefoner från Samsung ännu mer attraktiva.  

Samsung började att göra sina telefoner vattentåliga redan 2014 när man presenterade Galaxy S5 som var företags första vattentåliga telefon, observera att jag skriver vattentålig, då Samsung i efterhand inte stod för några garantier även om alla luckor var stängda och vatten hade trängt in.
Nu när Samsung lanserat Galaxy S7 och S7 Edge är telefonerna riktigt vattentäta enligt IP68- klassningen.

Det jag tycker är så smidigt med S7 och S7 Edge är att de inte har några luckor man behöver komma ihåg att stänga om man hamnar i en regnskur eller helt enkelt råkar hoppa i plurret. I Galaxy S5 var det också många som drabbades av att luckorna lossnade från telefonen, vilket gjorde att den tappade all funktionalitet som vattensäker.
Så Samsung har nu ett rejält försprång om den aktive ska välja en ny mobil. Det då Galaxy S7/S7 Edge är de enda high-end flaggskeppen (Android) som är vattentäta, då flera andra tillverkare dragit in på vattentåligheten.

Jag testade vid fåtal tillfällen att skölja av mobilen under kranen, vilket fungerade alldeles utmärkt. När jag hade sköljt telefonen så var det med andra ord bara att köra igen som vanligt med den.

Men under testperioden var det riktigt många regniga dagar i Sverige, och jag tror att S7 Edge trivdes bättre i väderförhållandena än vad jag gjorde. Jag tycker det är en otrolig frihet att kunna gå runt med telefonen ute även när det regnar, och slippa oroa sig över att den kan gå sönder.
Nu när jag skickat tillbaka telefonen och gått över till min OnePlus 3 känns det med andra ord riktigt ovant att behöva skydda telefonen från vatten.

Bilden är lånad av Samsung

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!