Close
Social profiles

När Apple höll sitt event den 9e september så pratade man mycket om hur framtidens produkter kommer vara trådlösa, då man introducerade sina AirPods, vilket är ett par helt trådlösa snäckor. För att pusha utvecklingen framåt meddelade Apple också att man tagit bort hörlursuttaget på iPhone 7 och iPhone 7 Plus.
Såhär långt förstår jag precis hur Tim Cook och company tänkte, men varför gjorde man inte mera komponenter trådlösa i de nya telefonerna?
Apple skulle till exempel kunnat intrigera trådlös laddning, nu är förvisso det inte möjligt eftersom att man använder sig av ett enda stycke metall. Men man skulle kunna göra en designförändring a lá Nexus 6P och sätta dit en liten glasskiva på baksidan, vilken skulle resultera i att trådlös laddning skulle kunna fungera.

Om vi istället tar en titt vad Apple kan göra i dagsläget så har jag en smart lösning till det trådlösa konceptet. Alla har vi upplevt sladdar som trasslar in sig och är jobbiga att trassla loss. Enligt mig så skulle Apple skicka med en platt laddningssladd till alla sina telefoner, då platta sladdar inte trasslar ihop sig lika enkelt som runda.

En annan sak jag funderat över är varför inte Apple satt in snabbladdning i de nya telefonerna, nu när de saknar stöd för trådlös laddning så tycker jag att man borde kunnat integrera någon slags snabbladdning. När man tidigare gjorde en jämförelse mellan hur snabbt en iPhone 6S laddade i förhållande till en OnePlus 3, så hade OnePlus 3 hunnit upp i 64% medan iPhonen hunnit upp i 30% på samma tid.

Apple gör mycket bra saker med deras produkter, men de har ännu en hel del att lära sig av mot konkurrenterna.

Bilden är lånad av Apple

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

Close
Annons
Sidan laddas...