Google presenterar Chromecast med 4K stöd under I/O (rykte)

Den 4e oktober håller sökjätten Google sitt I/O event, där man förväntas (inte minst!) visa upp två nya telefoner. Men enligt flertalet källor så kommer Google också visa upp tillbehör till mobilerna. Ett av dessa tillbehör sägs bli en ny Chromecast. Men till skillnad från fjolårets puck, sägs den nya Chromecasten kunna visa material i 4K, en funktion jag hört att många kunder vill ha.

Enligt källorna kommer priset hamna på motsvarande 700 svenska kronor, vilken är en rejäl höjning mot föregående Chromecasts, men 4K-stödet gör att den kommer bli lite dyrare. Jag hoppas dock att Google också släpper en billigare version utan 4K-stöd, för att priset ska kunna pressas.

 Bilden är lånad av Google.

Källa

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.