Close
Social profiles

Xiaomi har under dagen presenterat två nya flaggskepp i form av Mi 5S och Mi 5S Plus, två telefoner som ställer sig till den övre skaran smartphones.

Om vi börjar med att gå genom specifikationerna för Mi 5S så har luren fått en 5,15 tum stor skärm med Full HD-upplösning tillsammans med en IPS panel som ska klara av att visa upp till 600 nits. Vidare har Mi 5S fått Qualcomms nya prestandachipp Snapdragon 821 tillsammans med antingen 3 eller 4 GB RAM med antingen 64 eller 128 GB inbyggt minne.

Telefonen är konstruerad i en aluminiumkonstruktion som löper längst med telefonens baksida och kanter. Den kommer finnas tillgänglig i färgerna rosa guld, guld eller svart. Precis som tidigare rykten sa så har telefonen fått Qualcomms nya fingeravtrycksläsare, som ska ha förhöjd säkerhet men ändå en snabbare upplåsning.

På baksidan hittar vi en enkel kamera på 12 megapixlar med en f/2.0 bländare, om vi istället tar en titt på telefonens framsida, så sitter det också en kamera där, som tar bilder i 4 megapixlar. Enligt Xiaomi ska den bland annat ta riktigt bra ”selfies” i mörkret.

Telefonen har också fått ett 3200 mAh batteri tillsammans med Qualcomms snabbladdning Quick Charge 3.0.

Priset kommer att ligga på smått otroliga 299 dollar, vilket motsvarar 2552 kronor, återigen är detta ett smått otroligt pris.

Xiaomi Mi 5S

Om vi tar en titt på Mi 5S Plus, så har enheten fått en något större 5,7 tums skärm med Full HD-upplösning. Det är inte många skillnader mot Mi 5S förutom att Mi 5S Plus har dubbla kameror på baksidan, två stycken med upplösningen 13 megapixlar. Kamerorna samarbetar i symbios, då ena fotar i färg, medan den andra fotar i svartvitt. En annan skillnad mot Mi 5S är att Plus-modellen har ett större 3800 mAh batteri.
Alla andra specifikationer är identiska till Mi 5S.

Priset kommer att ligga på 344 dollar för varianten med 3/64 GB, vilket motsvarar 2940 svenska kronor. Om vi istället tar en titt på varianten med 4/128 GB så kommer den ligga på 389 dollar, vilket motsvarar 3325 svenska kronor. När enheterna lanseras är ännu oklart, men jag hoppas Xiaomi tar den till Sverige.

Xiaomi Mi 5S Plus.

Källa 

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

Close
Annons
Sidan laddas...