Close
Social profiles

Det blev idag klart att Samsung helt och hållet kommer sluta tillverka det som skulle bli tillverkarens nya flaggskepp, Galaxy Note 7. Samsung släppte telefonen den 19e augusti – 17 dagar efter presentationen, i länder såsom USA. Det tog inte lång tid innan den första användaren rapporterat in att personens telefon blivit rejält överhettad.

Samsung bestämde sig i detta skede att ta in alla Galaxy Note 7-telefoner för observation, då man kom fram till att de befintliga batterierna som satt i telefonen behövdes bytas ut, då två ämnen i batteriet gjorde att telefonen blev riktigt överhettad när den stod på laddning. Som lösning bytte man batterileverantör och implementerade ny mjukvara där batteriikonen skulle ha en ljusgrön färg.

Den 26 september var telefonen ute igen för försäljning, och återigen tog det inte lång tid innan samma problem rapporterades på nytt. Samsung har då återigen återkallat telefonen av kunder som fått ut sina enheter på nytt. Men sedan hände något konstigt, utan en enda förvarning meddelade Samsung att man slutar tillverka Galaxy Note 7.

Det jag tycker är desto konstigare i detta fall är att Samsung inte nämner något om en ersättare till Galaxy Note 7. Rent teknisk sätt har Galaxy Note 7 och S7 Edge mycket gemensamt, så varför inte göra en ny variant av S7 Edge med en något större skärm och en Iris-läsare. När vi ändå pratar om batterier, varför testade Samsung inte att sätta in Galaxy S7 Edge batteriet i Note 7. Berodde problemen på mjukvaran, eller var det batteriet? Frågor jag aldrig lär få något svar på, men lämna gärna en kommentar om vad du tror!

Bilden är lånad av nyteknik

 

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

Close
Annons
Sidan laddas...