Uncategorized

Samsung Galaxy Note 7 floppade – dessa telefoner kan du välja från konkurrenterna istället

Samsung meddelade under gårdagen att man lägger ner tillverkningen på flaggskeppet Galaxy Note 7, en sak som jag tycker är synd, då det är svårt att hitta telefoner från konkurrenter som har funktioner som motsvarar de Galaxy Note 7 hade. Jag har i denna artikel gjort en lista på vilka telefoner (från konkurrenterna) som man kan köpa istället för en Galaxy Note 7. 

Samsung Galaxy S7 Edge 

Det första och helt självklara valet för en värdig ersättare för Galaxy Note 7 skulle helt klart varit Samsung Galaxy S7 Edge. Telefonerna hade mycket gemensamt genom att båda erbjöd en 12 MP bakre kamera, IP68-klassning, processorn Exynos 8890 med 4 GB RAM och en konstruktion i glas och metall. Den största skillnaden mellan de två är att Note 7 hade en pekpenna (S-Pen) och en Iris-läsare, i övrigt var det i princip samma telefoner. Samsung Galaxy S7 Edge kostar 7490 kronor hos seriösa återförsäljare och går att köpa här. 

Bilden är lånad av Samsung


Google Pixel XL 

Om Google väljer att släppa Pixel XL i Sverige så kan det absolut vara ett alternativ till Samsung Galaxy Note 7. Fördelen med Pixel XL mot Note 7 är att du alltid (två år framåt) är säkrad att få de senaste Androiduppdateringarna, dessutom ska Pixel XL ha en något bättre kamera än Note 7. Men framförallt kan jag tänka mig att Pixel XL känns snabbare i sitt gränssnitt, då den kör en alldeles ren version av Android. 

De största nackdelarna mot Galaxy Note 7 är att Pixel XL inte är IP-klassad, inte har något stöd för trådlös laddning och inte har plats för minneskort. Det är dessutom högst osäkert om telefonen kommer till den svenska marknaden, då återförsäljare så som Webhallen helt plötsligt höjde priset från 7990 kronor till 8990 kronor. Telefonen finns och kolla på här. 

Bilden är lånad av Google

 

 

LG G5

LG har under senaste tiden hamnat i skymundan med sitt flaggskepp G5, vilket är en bra telefon som fått för lite uppmärksamhet av bland annat media. LG G5 är en av få telefoner på den svenska marknaden som erbjuder modulär design, det vill säga att det går att byta ut delar av telefonen. Man kan till exempel få bättre ljud med hjälp av en Hi-Fi modul från danska Bang Ulufsen. Som ni säkert förstått var inte Note 7 modulär, vilket är ett av skälen till att köpa en LG G5 istället. Ett annat skäl är LG G5:s vidvinkelkamera, något ingen annan telefon (förutom LG V20) kan matcha upp med. 

Samsung Galaxy Note 7 drog dock fördel genom att erbjuda IP-klassning, mer internminne (32 GB mot 64 GB) samt en något bättre byggkvalitet i min mening. 
En annan riktigt stor fördel är att LG G5 endast kostar 3990 kronor hos seriösa återförsäljare. Telefonen kan man ta en titt på här. 

Bilden är lånad av LG

 

 Lenovo Moto Z 

Lenovo Moto Z är precis som LG G5 en modulär smartphone. I min mening fungerar Moto Z som en bättre modulär enhet. Med tillhörande moduler kan man till exempel omvandla Moto Z till en kraftfull  mobil högtalare, eller varför inte till en projektor som kan spegla upp telefonens skärm?. Andra fördelar som Moto Z har mot Galaxy Note 7 är telefonens design, då Moto Z endast är 5,2 mm tunn, vilket gör den till den tunnaste telefonen som går att köpa på den svenska marknaden. 

Nackdelarna som Moto Z har mot Note 7 är att telefonen har en sämre kamera, inte har en IP-klassad design och inte har stöd för något hörlursuttag utan att en adapter behövs. Moto Z kan man ta en titt på här. 

Bilden är lånad av LenovoHoppas ni som blev snuvade på era Samsung Galaxy Note 7-telefoner blev något klokare av att läsa denna artikel om alternativ till telefonen!

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...