Close
Social profiles

Vi har redan fått höra en hel del rykten om Samsungs kommande toppmodell Galaxy S8 och S8 Edge, som förväntas bli presenterade den 26e februari 2017 på ett event i Spanien. Men eftersom jag redan fått höra så pass många rykten om den superheta telefonen så tänkte jag redan nu göra en sammanfattning på hur S8 (och S8 Edge?) kan komma att bli! 

Bilden är lånad av Samsung

Designen 

Enligt de uppgifter jag fått höra ifrån, så kommer Galaxy S8 påminna en hel del om Galaxy S7. Samsung började med glas på både fram-och-baksidan på många av företagets telefoner från att man presenterade Galaxy S6/S6 Edge, en design som visade sig bli tokhyllad av pressen! Den största skillnaden mot S7 är att S8 sägs bli utan fysiska navigeringsknappar, för att istället få dessa knappar placerade på skärmen. Den stora, fysiska knappen, som vi idag ser i alla Galaxy-telefoner sägs också bli bortplockad. Istället ska funktioner såsom fingeravtrycksläsare kunna gå igenom skärmen, en lösning som Qualcomm redan presenterat!
Det ser ut som att Samsung kommer använda sig av samma designspråk som man använt sig av från Galaxy S6 och uppåt, det vill säga att det både kommer sitta en glasskiva på fram-och-baksidan. Något som både är på ont och gott. Telefonen kommer säkert bli riktigt läcker, men den kommer istället dra åt sig fingeravtryck och ha lättare att få defekter än telefoner med metallbaksidor. Konstruktionen sägs fortsatt bli IP68-klassad och skyddad av Gorillaglas 5.

Bilden är lånad av Samsung

 

Skärmen 

  
Vad jag hört så kommer Galaxy S8 komma med två olika skärmstorlekar. Precis som detta års Galaxy S7 och S7 Edge sägs 2017 års Galaxy S-upplaga komma med en 5,1 tum stor skärm, respektive 5,5 tum stor skärm. Galaxy S8 sägs få den skärm som ska vara 5,1 tum stor (enligt källor) medan Galaxy S8 Edge (om namnet nu blir så) ska komma med en 5,5 tum stor skärm. Enligt källor kommer den 5,1 tum stora skärmen få en Quad HD-upplösning (1440 x 2560 pixlar) medan den 5,5 tums stora skärmen sägs få 4K-upplösning (2160 x 3840 pixlar). Självklart sägs båda skärmar använda sig av SUPER AMOLED-paneler. Skärmarna sägs också få en ljusstyrka på ungefär 800 nits.

Bilden är lånad av Samsung

Processorn 

Enligt flertalet källor så håller Samsung just nu på att utveckla en ny processor till kommande Galaxy S8. Enligt dessa källor har Samsung valt att kalla detta nya chipp för Exynos 8895, som bland annat ska kunna klara av att driva en skärm på en skärm med 2160 x 3840 pixlar. Vidare sägs det också att telefonerna ska ha fått 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Självklart kommer telefonerna också med minneskortsplatser (upp till 256 GB).

Bilden är lånad av Samsung

Kameran 

Kameran sägs bli en av de största nyheterna med Galaxy S8 och S8 Edge. Enligt tidigare källor så kommer mobilen använda sig av dubbla kameror på baksidan, då man ska kunna få vidvinkelfoton med telefonen. Jag tror att dessa kameror kommer ha upplösningar på 12 megapixlar, och att de ska fungera på ungefär samma sätt som de gör i LG G5. Det vill säga att man ska kunna få foton med vidvinkel. Den främre kameran sägs också fått sig en skjuts från 5 till 8 megapixlar. Både den främre och de bakre kamerorna sägs ha fått behålla bländaravtalet på f/1.7.

Bilden är lånad av trustedreviews

Övrigt 

Samsung Galaxy S8 sägs få en USB Type C-kontakt, något som skulle förvåna mig stort om det inte visar sig vara fallet. Vidare sägs den få samma snabbladdningsteknik som S7/S7 Edge har.
I och med att Samsungs sägs ha tagit bort alla fysiska knappar, så kan det också innebära att man sätter dit en extra högtalare under skärmen, så man kan få ut stereoljud. 
 Enligt den senaste källan så kommer Samsung presentera en ersättare till S-Voice, kallad Viv Al, som ska fungera betydligt bättre än S-Voice.

Bilden är lånad av Mobile88

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

Close
Annons
Sidan laddas...