Hem Kodak presenterar kameramobilen Ektra

Kodak presenterar kameramobilen Ektra

Den kände kameratillverkaren Kodak har idag presenterat en ny Androidmobil i form av Ektra. Telefonen drivs av Android, och som man också hör på namnet så är “the main thing” med mobilen dess kameror. Den bakre kameran har fått en upplösning på 21 megapixlar med bländaravtalet f/2.0. Den bakre kameran har också fått optisk bildstabilisering. Den främre kameran vill inte heller den vara sämre med sina 13 megapixlar.

Ektra är en telefon som ska se retro ut, förklarar Kodak, därav har man bland annat tagit fram skräddarsydda fodral till mobilen som omvandlar den till att se riktigt gammeldags ut.

Om vi kollar till specifikationerna så är Ektra ingen high-end mobil, utan snarare en som placerar sig i mellanklass segmentet. Telefonen har fått en 5 tum stor skärm med Full HD-upplösning, ett Helio X20 chipp med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne (med plats för minneskort), ett 3000 mAh batteri och Android 6.0.1 från start.

Mobilen kommer lanserar någon gång i december till ett pris av motsvarande 4900 svenska kronor till kunder i England, jag återkommer om det visar sig att mobilen även får lansering här!

Bilderna är lånade av Kodak

 Källa

Lämna ett svar