iPhone 7 & 7 Plus måste repareras hos auktoriserad Apple verkstad

Till och med iPhone 6 & 6 Plus så var det lätt att gå till en icke auktoriserad Apple verkstad och laga sin iPhone. Men med iPhone 6S & 6S Plus uppstod det problem hos flertalet icke auktoriserade verkstäder då många kunder klagade på att 3D touch funktionen slutade fungera. Med iPhone 7 & 7 Plus sägs det ha uppstått ännu större problem än med föregångarna. 

Eftersom iPhone 6S & 6S Plus hade en funktion som kallades för 3D touch så fick många icke auktoriserade verkstäder det svårt att fixa trasiga skärmar så att 3D touch också skulle fungera när skärmen var lagad. Nu har Apple gått ut med en stor nyhet, att det inte ska gå att laga skärmen på iPhone 7 & 7 Plus förutom hos auktoriserade Apple verkstäder, så som hos Apple själva. Såhär mycket kostar det att fixa skärmen på en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus:

  • 1463 kronor (iPhone 7)

  • 1702 kronor (iPhone 7 Plus) 

Anledningen till att icke auktoriserade verkstäder inte kan fixa iPhone 7 & 7 Plus säger Apple är för att knappen nu också har en inbyggt vibrationsmotor, och fungerar på samma sätt som 3D touch, då det knappen inte är klickbar.

Bilden är lånad av Apple

Källa

Handla dina mobiler på Dustin

Följ mig gärna på Facebook

Annons
Sidan laddas...