Meizu presenterar M5 – budgetmobil med stort batteri

Meizu har under dagen introducerat sin nya, färgglada budgetmobil M5 som bygger på en konstruktion i färgglada färger. Telefonen kommer inledningsvis bara släppas i Asien. 

Meizu M5 har fått en 5,2 tums stor skärm med HD-upplösning (720 x 1280 pixlar). Glaset är av typen 2.5D, vilket innebär att det sluttar ner ytterst lite längst enhetens långsidor. Vidare har telefonen fått processorn MediaTek MT6750 med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne med plats för minneskort, plats för två nano SIM-kort, ett stort 3070 mAh batteri, en fingeravtrycksläsare inbäddad i hemknappen under skärmen, en bakre 13 MP kamera och en främre 5 MP kamera. Telefonen kommer med Android 6.0 förinstallerat.

Mobilen kommer kunder i Asien kunna köpa för motsvarande 1200 svenska kronor.

Bilden är lånad av Meizu

Källa

Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.