Close
Social profiles
2015 kom det ut främst flaggskepp som hade utrustats med en fingeravtrycksläsare. Men det här året har fingeravtrycksläsarna exploderat i smartphones, då det numera finns i low-end mobiler som high-end mobiler. Nu har ryktena börjat cirkulera, kommer irisläsare bli den stora grejen i smartphones 2017?

Jag tror i alla fall att de allra bästa telefonerna från tillverkare så som Apple, Samsung, LG, HTC och Huawei kommer använda sig av nya sensorer kallade irisläsare, en läsare som kan läsa av din iris i ögat istället för att känna av ditt fingeravtryck som en traditionell fingeravtrycksläsare gör. Nu ryktas det bland annat om att LG ska komma med en modul som ska kunna sättas dit på framsidan med en bättre främre kamera än den som sitter i LG G6 från start, men den ska också agera irisläsare.
Vi har tidigare sett irisläsare i telefoner så som i Samsung Galaxy Note 7. Dock han jag inte testa läsaren tillräckligt innan Samsung stoppade produktionen.

Jag tror att irisläsare kommer sitta i många high-end telefoner 2017, dock tror jag det dröjer till 2018 innan dessa läsare sitter som fingeravtrycksläsare gör i dagens smartphones.

Bilden är lånad av enewsbreak

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

Close
Annons
Sidan laddas...