Close
Social profiles
Xiaomi har under gårdagen presenterat tre nya telefoner som kommer addera deras mellanklass/budgetsegment. Det handlar om mobilerna Redmi 4, 4A och 4 Prime. Det här innebär också att Xiaomis mobilflotta blir ännu större, och det är tydligt att det kinesiska företaget satsar hårt på mobiltelefoner i såväl budgetsegment som high-end segment. 
Den billigaste och minst påkostade modellen Xiaomi presenterade var Redmi 4A. Telefonen har en metalldesign (unibody) som löper runt hela konstruktionen. På framsidan sitter en 5 tum stor skärm med upplösningen 720 x 1280 pixlar (HD) tillsammans med en IPS-panel. Vidare har telefonen fått processorn Snapdragon 425 med 2 GB RAM, 16 GB inbyggt minne, en bakre 13 MP kamera med en LED-blixt, en främre 5 MP kamera, plats för två SIM-kort, ett 3120 mAh stort batteri och Android 6.0 Marshmallow från start. Telefonen lanseras den 11 november i Kina till ett pris av motsvarande 662 svenska kronor. 
Bilden är lånad av GSMArena
Den andra enheten Xiaomi lanserade var Redmi 4. En telefon som tar ett steg upp från 4A genom att bland annat erbjuda en fingeravtrycksläsare. Precis som med 4A har Redmi 4 en metallkonstruktion som löper runt ramen och baksidan av telefonen. Skärmen är också densamma som vi hittar i det billigare syskonet 4A. Vidare har telefonen fått en något uppgraderad processor i form av Snapdragon 430 (kontra 425 i 4A) med 2 GB RAM och 16 GB inbyggt minne. Den bakre kameran har fortfarande en upplösning på 13 megapixlar fast med en dubbel LED-blixt istället för en enkel. Den främre kameran är dock fortfarande samma på 5 megapixlar. 
I övrigt har telefonen fått ett 4100 mAh stort batteri, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och plats för två stycken SIM-kort. Telefonen lanseras i Kina den 7e november till ett pris av motsvarande 930 svenska kronor. 
Bilden är lånad av GSMArena
Den tredje och mest påkostade enheten Xiaomi presenterade var modellen Redmi 4 Prime. Mobilen har fortfarande en 5 tum stor skärm, fast med Full HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar) med en IPS-panel. Vidare har telefon fått en Snapdragon 625 processor med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Allt annat är identiskt med Redmi 4. Redmi 4 Prime lanseras samtidigt som Redmi 4 till ett pris av motsvarande 1200 svenska kronor. 
Bilden är lånad av GSMArena

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

Close
Annons
Sidan laddas...