Close
Social profiles
Sent på fredagseftermiddagen fick jag ett meddelande om att jag kunde hämta ut ett paket. I paketet låg det en Fitbit Flex 2, vilket är Fitbits senaste aktivitetsarmband. Men det är också ett av det billigaste armbandet Fitbit har lanserat, då det i skrivande stund kostar från 889 kronor hos seriösa återförsäljare. Inom den kommande veckan ska jag sätta Flex 2 på ett rejält prov, men som vanligt börjar jag med en unboxing-text. 

Armbandet har väldigt små mått, något som också märks på lådan, då den är betydligt mindre än vad Fitbit Charge 2 och Fitbit Blaze:s lådor är. För att öppna lådan drar man inte heller upp den som ett ”lock”, utan det är en mer traditionell ”flärpöppning”.

Det första jag möts av när jag packar upp Flex 2 ur postpåsen är lådans framsida. Högst upp finner jag en Fitbit logga tillsammans med enhetens namn Flex 2. Under detta hittar jag en produktbild på armbandet och en del huvudspecifikationer såsom att Flex 2 tål en simtur.

Framsidan av lådan

När jag istället vänder på lådan för att kolla på den högra långsidan så hittar jag även här en del ”specifikationer”. Fitbit skriver nämligen ut att Flex 2 kommer i två delar. Dels själva armbandet, men också med en ”core-enhet”. Man kan också se vilken färg det är på armbandet som följer med i lådan. På denna sida kan man också se vad som ingår i lådan.

Vänstra långsidan till lådan

På baksidan av lådan finner jag liksom på framsidan, en Fitbit-logga tillsammans med produktnamnet Flex 2. Under det hittar jag ännu mer specifikationer för armbandet, fast Fitbit har satt dit en liten förklaring till varje specifikation som står på baksidan, smart!
När jag kollar ännu längre ner på lådan finner jag en del information om Fitbit – appen som används till Flex 2. Det står till exempel att man kan sammankoppla två Fitbit – enheter för att kunna tävla mot varandra.

Baksidan av lådan

Den fjärde och sista långsidan består av information om vad man kan köpa till för produkter till Flex 2. Där nämns det att man kan köpa till extra armband, en ”klämma” )för att sätta på jeans eller liknande) och ett extraband man kan ha runt handleden ifall man är rädd att armbandet kan flyga av. Här står det också att Flex 2 (gäller alla Fitbit-armband) är kompatibel med iOS, Android och Windows Phone – enheter. Jag tycker det är bra att Flex 2 är kompatibel med Windows Phone, då de flesta aktivitetsarmband inte är det.

Högra långsidan till lådan

För att öppna lådan drar man bort flärpen som sitter på lådans undersida, för att sedan kunna dra ut plastförpackningen där allt ligger. Det som ingår i lådan till Flex 2 är följande:

  • Fitbit Flex 2 
  • En snabbstartsguide 
  • En laddsladd 
  • Ett extra armband (Large)

Jag tycker det är synd att Fitbit Flex 2 inte fått en Micro USB-kontakt, då det är standard för väldigt många elektronikprylar. Istället väljer man att använda sig av en anpassad variant på sladd, som man behöver komma ihåg vart än man går.

Test på Flex 2 kommer inom kort! 

Det här ingår i lådan till Flex 2

Bästa mobilen enligt mig!

Just nu: superpris på Xiaomi RoboRock S6!

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

Close
Annons
Sidan laddas...