Hem Jag gör en unboxing på Fitbit Alta

Jag gör en unboxing på Fitbit Alta

Fitbit har med Alta skapat ett billigt aktivitetsarmband som erbjuder mycket för pengarna då aktivitetsarmbandet bland annat har en liten OLED skärm. Jag har fått hem ett exemplar av aktivitetsarmbandet tillsammans med tillhörande armband som jag tänkte göra en unboxing på i detta inlägg! 

Fitbit Alta med tillhörande armband

I vanlig ordning tänkte jag göra en unboxing på nya produkter som anländer till labbet, och med Fitbit Alta gör jag inget undantag!

Om vi börjar med att ta en titt på boxen till aktivitetsarmbandet så känner jag genast igen att Alta är en produkt som kommer från Fitbit. Högst upp står produktnamnet (i detta fall Fitbit Alta). Under detta hittar jag en bild på aktivitetsarmbandet med varje detalj om hur mitt exemplar av Alta ser ut i lådan. Jag har fått hem en Alta med ett lilla armband, något som lådan visar. Jag gillar att Fitbit anstränger sig extra mycket för att underlätta för de som är intresserade av att köpa en Alta, bland annat genom att göra bilden av aktivitetsarmbandet på lådan så detaljerad som möjligt, då det bland annat drar upp helhetsintrycket!
Under produktbilden finner jag en del huvudspecifikationer för Fitbit Alta. Här nämns bland annat att man enkelt kan byta armband och att Alta kan mäta din sömn.

Framsidan av Fitbit Altas låda

På den högra långsidan finner jag en Fitbit-logga med ytterligare en bild på Alta-enheten. Under bilden finns också ett litet textstycke som berättar att det medföljande armbandet är av högsta kvalitet. Om vi istället tar en titt på den högra långsidan av lådan så visar Fitbit på att armbandet till Alta är justerbart, så att man ska kunna ställa in armbandet så att det passar massa olika storlekar av handleder. Här skriver man också att Fitbit Alta är ett vattentåligt aktivitetsarmband.

Vänstra långsidan av lådan
Högra långsidan av lådan

 På baksidan av lådan finner jag högst upp produktloggan tillsammans med produktnamnet Alta. Under detta syns flera specifikationer för produkten med tillhörande beskrivningar. Det står till exempel att Alta kan visa notiser som du fått i din smartphone. Bland specifikationerna står det också att Alta fungerar ihop med Android, iOS och Windows Phone-enheter. Jag tycker det är riktigt bra att Fitbit har släppt en app för Windows Phone, då detta är ett operativsystem som hamnat i rejäl skymundan på senare.
Längst ner på baksidan finner jag just information om Fitbit-appen. Här nämns det bland annat att man kan “spåra” sin livsstil med Alta på handleden. Men det nämns också att man kan koppla ihop appen med andra och “tävla”.

Baksidan av lådan till Fitbit Alta

För att öppna lådan så drar man ett lock uppåt, för att sedan komma åt innehållet genom att öppna själva lådan som en bok. I lådan finner jag detta:

  • Fitbit Alta
  • En snabbstartsguide 
  • En laddsladd

Fitbit Alta är ett ganska brett armband på djupet (tjockleken). Trots det har Fitbit gjort en egen laddkontakt till bandet. Jag tror att Fitbit skulle kunnat sätta dit en micro USB-kontakt istället för att implementera sin egna variant av kontakt.

Innehållet i lådan

Till mitt exemplar av Fitbit Alta fick jag med två extra armband (det ena saknade dock en låda). Båda armbanden är i läder. Det armband som jag fick med en låda till var det armbandet som har färgen Camel (en färg som liknar brun). På framsidan av lådan finner jag högst upp en Fitbit-logga. Under detta finner jag en bild där armbandet (som köps separat) står i fokus. Under detta finner jag också ett texttycke som förklarar att armbandet är i läder.

När jag vänder på lådan (till baksidan) så hittar jag högst upp en Fitbit Alta-logga. Under det hittar jag beskrivningen för vilken färg armbandet har och ytterligare en demonstration med armbandet påsatt en Fitbit Alta.

För att få ut innehållet ur lådan drar man i en flärp. I lådan finner jag följande:

  • Fitbit Alta-armband (läder i Camelfärg) 
  • En manual 
Framsidan av lådan till armbandet
Baksidan av lådan till armbandet
Fitbit Alta-armbandet i färgen Camel
Ett grått läderarmband till Fitbit Alta

Lämna ett svar