MediaTek arbetar på nytt chipset

MediaTek är en tillverkare som tillverkar processorer till diverse olika teknikprylar. Men i störst mängd tillverkar man processorer till nya surfplattor och smartphones. Enligt källor håller MediaTek just nu på att förbereda en processor vid namn Helio P35 som ska konkurrera med Qualcomms Snapdragon 660 processor. 


I Sverige är MediaTek inte särskilt stora, då en Qualcomm-processor sitter i var och varannan mobil enhet. Desto större är MediaTek i andra länder (framförallt i Asien). Nu säger källor att MediaTek håller på att arbeta på ett nytt chipp vid namn Helio P10. Enligt denna källa ska Helio P35 innehålla tio stycken processorkärnor som är klockade till 2,2 GHz vardera med upp till 10 GB LPDDR4 RAM-minne.
Det ska bli riktigt intressant att se hur utvecklingen av mobila enheter fortsätter. Med tanke på att Helio P35 är ett chipp som är tänkt att sitta i mellanklasstelefoner så innebär det att flaggskeppstelefoner kommer få ännu bättre prestanda!Bild: MediaTek

Källa

Handla dina mobiler på Dustin

Följ mig gärna på Facebook

Annons
Sidan laddas...