Fitbit Uncategorized

Jag testar Fitbit Ionic – gör om gör rätt Fitbit!

Nu har jag haft en Fitbit Ionic som jag testat i ett antal veckor. Vad tycker jag om Fitbit:s första smarta träningsklocka? Det är något jag ska försöka reda ut i det här testet. 

 

Fitbit Ionic kommer som standard med ett utbytbart grått silikonarmband. Armbandet sitter väldigt behagligt på handleden och dessutom har armbandet två knäppen vilken kanske inte är så konstigt eftersom Ionic är tänkt att träna med. På boetten har Ionic tre knappar, en av/på-knapp och två knappar där man kan ställa in sina två favoritprogram som man vill komma åt fort. På framsidan består Ionic tyvärr av en väldigt liten display mot för hur Fitbit skulle kunnat utnyttja framsidan till max för displayyta om man verkligen skulle ansträngt sig. Fitbit Ionic är en smartklocka som är tänkt för träning. Trots detta är den inte vattentät ner till 50 meters djup som Pebbles klockor var, något jag tycker är konstigt eftersom Fitbit en gång i tiden köpte upp Pebble.

Fitbit Ionic ska vara Fitbits första smarta klocka, men i ärlighetens namn tycker jag inte den är särskilt smart då den bland annat saknar stöd för att ta emot notiser från program så som Twitter. Dessutom har Fitbits app-butik inte mer än 11 appar i skrivande stund. Detta är självklart något som kan växa i framtiden, men intresset brukar vara stort från apputvecklarna direkt från start om en ny plattform visar sig få många kompatibla appar. Något som däremot fungerar mycket bra är Fitbits betalapp Fitbit Pay som låter mig betala med klockan. På de flesta andra smartklockorna går det att välja vilken urtavla man vill ha direkt från klockan, något som Fitbit Ionic saknar stöd för i nuläget då man måste gå in via Fitbit-appen i mobilen för att välja vilken urtavla man vill ha i Ionic. På något sätt känns mjukvaran i Ionic lite väl enkel för mig som prylgalning. Något som däremot är mycket bra med Fitbit Ionic är träningsmjukvaran. Med Ionic på armen kan jag se hur bra jag sover, hur många kalorier jag bränner, hur många steg jag tagit under dagen och så vidare. Om du är ute efter ett bra träningsredskap du ska ha på armen är Fitbit Ionic ett mycket bra alternativ.

Fitbit väljer att kalla Ionic för företagets första smarta klocka, något jag inte riktigt förstår eftersom en smartklocka först och främst ska visa samtliga notiser från telefonen, något Ionic inte gör i dagsläget. Det utesluter dock inte möjligheten att Fitbit kan komma att skicka ut en uppdatering till Ionic som fixar ovanstående problem.

För att sammanfatta det hela känns Fitbit Ionic som en icke-färdigutvecklad produkt då framförallt mjukvaran inte känns helt klar. Mjukvaran är något Fitbit kan arbeta vidare med, och om tillverkaren får notiserna att fungera samt ett större utbud av appar kan jag tänka mig att rekommendera Ionic, men inte som det ser ut just nu eftersom Ionic är mer av ett träningsarmband än en smartklocka just nu.

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...