Uncategorized

HMD Global presenterar Nokia 7 Plus, Nokia 8 Sirocco och Nokia 1

HMD Global har under eftermiddagen presenterat mellanklassaren Nokia 7 Plus och budgetmobilen Nokia 1.

Om vi börjar med Nokia 7 Plus så har mobilen fått en 6 tumsskärm med Full HD+ – upplösning och med formatet 18:9. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 660 tillsammans med 6 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. På baksidan sitter dubbla kameror (12 + 13 MP). På framsidan sitter en ensam 16 MP-kamera.
I övrigt har mobilen fått ett 3430 mAh-batteri, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och Android 8.0 Oreo från start. Nokia 7 Plus kör också Android One från start. 
Om vi går vidare till Nokia 1 så har mobilen fått en 4,5 tumsskärm med upplösningen 480 x 854 pixlar. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 210 tillsammans med 1 GB RAM och 8 GB ROM. På baksidan sitter en 5 MP-kamera och en främre 2 MP-kamera. Nokia 1 kommer drivas av Android Go.

Sist men inte minst presenterade HMD Global en ny version av Nokia 8 kallad Nokia 8 Sirocco. Den här telefonen har fått formatet 18:9 tillsammans med en 5,5 tumsskärm. Telefonen har också fått 6 GB RAM istället för tidigare 4 GB (som vi hittar i Nokia 8). Resterande specifikationer är desamma som till Nokia 8.

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...