Rykte: Samsung släpper Galaxy Note 9 med 512 GB inbyggt minne

I mitt tycke har Samsung varit snåla med att inkludera mycket internt minne i sina smartphones sedan Galaxy S8-mobilerna (med undantag för S9 och S9+ som nu i efterhand finns med 256 GB inbyggt minne). Nu sägs det att Samsung kommer vända på trenden. 

Enligt uppgifter kommer Samsungs kommande flaggskepp, Galaxy Note 9, få en rejäl prestandaboost. Om man ska tro källan kommer Samsung gå all-in det här året genom att utrusta Galaxy Note 9 med 512 GB minne tillsammans med 8 GB RAM. Om uppgifterna stämmer innebär det att Galaxy Note 9 kommer få dubbelt så mycket internt minne som de bästa varianterna av Galaxy S9 och S9+.

Jag misstänker härmed att Galaxy Note 9 kommer bli tillgänglig med 6/64 GB minne och 8/256 GB inbyggt minne. Enligt källan kommer Galaxy Note 9 skeppas med samma processor som Galaxy S9-mobilerna (Exynos 9810) och alltså inte Exynos 9815 som det ryktades om tidigare. Det sägs att Galaxy Note 9 kommer få en 6,4 tumsskärm med Quad HD-upplösning (utan flärp) och att mobilen kommer få dubbla kameror på baksidan. Precis som i Galaxy S9+ fall ska de dubbla kamerorna på telefonens baksida kunna skifta bländarvärde för att kunna ta det optimala kortet, oavsett omgivnings ljus.

Enligt uppgifter kommer Samsung hålla ett event någon gång i juli där tillverkaren förväntas visa upp Galaxy Note 9.

Källa: Ice Universe