Google

Google kommer börja ta betalt för Android – men bara för kinesiska tillverkare

Googles systemet Android har varit gratis. Nu ser det ut som att företaget kommer börja ta betalt för operativsystemet.

Google och USA har anklagat Huawei och ZTE för spioneri. Nu ser det ut som att den amerikanska jätten kommer att straffa alla kinesiska tillverkare framöver.

Det ser nämligen ut som att Google kommer kräva att få betalt från alla kinesiska tillverkare, det vill säga Huawei, Xiaomi, OPPO, ZTE och vad som i texten beskrivs ”som ett gäng andra tillverkare”. Det är däremot oklart om det här stämmer då det verkar som att Google tagit bort Tweeten som källan fick med.

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...