Posted in: Huawei

BankID troligen ett stort problem för Huawei

Jag har sedan tidigare rapporterat om att Huawei Mate 30 Pro troligen inte kommer till Sverige. Jag har mer och mer börjat förstå varför utöver att enheten kommer sakna fullt stöd för Android.

Ett av de största problemen för Huawei att lösa, om Mate 30 Pro skulle komma till Sverige det vill säga, är att lösa stödet för BankID. Grejen är ju den att ingen vill köpa en smartphone idag för över 10 000 kronor som saknar stöd för BankID.

Men jag tvekar däremot inte en sekund på att Mate 30 Pro skulle kunna få stöd för BankID och Donald Trump steppade runt 180 grader och sa “okej, Huawei är inte längre något hot, ge dom full tillgång till Android”. Det känns däremot inte som att det kommer hända inom de närmsta månaderna.

Back to Top