Snabbtest på OnePlus Nord

Jag har nu använt mig av OnePlus Nord i några veckor och kommer i den här recensionen skriva om vad jag tycker är bra om den här modellen samt vad jag tycker att OnePlus kan förbättra med den här modellen i framtiden. Hur har jag upplevt modellen efter att ha använt den i några veckor?

Om vi går direkt på designen så finns Nord tillgänglig i två kulörer: grått och blått. Det är den blåa kulören jag fått hem för test och den är riktigt, riktigt snygg! Jämfört med alla andra modeller jag har i labbet så sticker Nord verkligen ut när det kommer till designen och detta är tack vore kulören. Om man inte vill sticka ut lika mycket rekommenderar jag den gråa Nord. Jag gillar dessutom den blåa kulören då modellen inte drar åt sig mycket fingeravtryck som många andra smartphones med en baksida i glas har en förmåga att göra.

När det kommer till skärmen har modellen fått en 6,44 tumsskärm tillsammans med Full HD+- upplösning och i och med att modellen kostar från 4590 kronor hade jag inte förväntat mig någon högre uppdateringsfrekvens än 60Hz, men den här modellen har fått 90Hz uppdateringsfrekvens. Skärmen håller riktigt hög klass och som jag skrivit tidigare så föredrar jag faktiskt Full HD+- upplösning på grund av bättre batteritid jämfört med om modellen skulle fått en QHD+- upplösning.

Jag gillar dessutom att skärmen är platt eftersom att det innebär att jag inte kommit åt tangentbordet av misstag som jag har en förmåga att göra med smartphones som har välvda displayer.

För att OnePlus kunnat göra det möjligt att göra Nord så pass billig så har företaget fått kompromissa på vissa saker. En av dessa är att man använder Snapdragon 765G istället för en processor i Snapdragon 800- serien. Tack vore att OnePlus däremot har utrustat modellen med antingen 8 eller 12 GB RAM så har OnePlus lyckats riktigt bra med att hålla speeden uppe då den här modellen känns extremt snabb trots att modellen inte använder en processor ur Snapdragon 800- serien. OnePlus Nord är överlägset den snabbaste modellen jag någonsin testat i mellanklassaren. Riktigt bra jobbat OnePlus!

När det kommer till kamerorna så har OnePlus utrustat den här modellen med fyra kameror på baksidan. OnePlus skriver att man har snott den här kameran från OnePlus 8 och jag tycker att den pristerar bra. Modellen tar bra bilder både i mörkret och i ljuset om ni frågar mig som dock är en riktig amatör när det kommer till fotografi. Utöver detta kan du även ta bra bilder med vidvinkel. Däremot så tycker jag att zoom-kameran och macro kameran inte pristerar specellt bra.

På framsidan har Nord två kameror: en primär 32 MP-kamera och en vidvinkelkamera på 8 MP-kamera. De främre kamerorna tar liksom de bakre kamerorna riktigt bra foton och det är en nice detalj att man kan ta så pass bra bilder i vidvinkel.

I övrigt har OnePlus Nord fått ett 4115 mAh-batteri. Tack vore att modellen har en så pass strömsnål display tillsammans med en strömsnål processor har OnePlus lyckats riktigt bra med att få till en grymt bra batteritid som får batteriet att räcka i två dagar för mig och det händer inte ofta i en smartphone som jag har ägt. Dessutom har modellen Warp Charge 30 som innebär att den laddas riktigt snabbt.

Modellen har även fått riktigt trevlig haptisk feedback, något som innebär att Nord är en ren fröjd att skriva på! Dessutom har OnePlus fått till en riktigt snabb fingeravtrycksläsare som dessutom är riktigt stor till ytan.

För att sammanfatta det finns det egentligen inget negativt att säga om OnePlus Nord med tanke på dess grymma pris tlll vad man faktiskt får för pengarna. För 4590 kronor får du en smartphone som heter OnePlus Nord som är grymt snabb tack vore ett riktigt bra optimerat gränssnitt sett till prestandan, en riktigt fin skärm, mycket bra byggkvalitet samt en superbra batteritid. För detta pris finns det ingen som slår OnePlus på fingrarna! Visst, om modellen hade varit dyrare hade jag bland annat förväntat mig en bättre processor och bättre ljud ur högtalarna, men modellen kostar ju från 4590 kronor (5590 kronor om man vill ha modellen med 12 GB RAM) och det måste man ta hänsyn till. OnePlus Nord är en enastående smartphone för dess pris!

Annat som kan intressera!