Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 nu officiellt!

Qualcomm har idag hållit ett event där företaget visat upp det nya chippet Snapdragon 8 Gen 1. Det är är ett riktigt monster som kommer pryda de allra flesta flaggskeppen som kommer att släppas under nästa år misstänker jag!

Det som är nytt med det här chippet är att det bygger på 4nm-teknik vilket inte bara innebär att det är mindre utan även kommer kunna lämna plats åt andra komponenter så som till ett större batteri. Vidare ser det ut som att det handlar om ett åttakärnigt chipp där the main core är klockad till 3GHz vilket innebär att chippet är snabbt som attan!

Vidare handlar det om tre kärnor klockade till 2,5GHz samt fyra mer effektiva som är klockade till 1,8GHz.

Chippet ska kunna erbjuda upp till 20% bättre prestanda samt ska vara upp till 30% mer strömsnålt. Alla detaljer i inlägget nedan!

Annons