LG presenterar actionkameran Action Cam LTE

När LG presenterade LG G5 så presenterade en gäng passande tillbehör till telefonen då den är modulär. En av dessa tillbehör var en 360 kamera som kan filma i 360 grader, en riktigt smidig funktion.

LG har för ett par dagar sedan presenterat en ny Action Kamera som ska kunna filma med vidvinkel, precis som med 360Cam, men i Action Cam ska man kunna sända över videon direkt till Youtube, då den har ett inbyggt 4G – modem. Du behöver rent tekniskt sätt inte en mobil för att få överföringen från kameran till Youtube, vilket låter väldigt smidigt!

Kameran är en actionkamera och såklart så ska den ut på äventyr. Därav har LG valt att ge dig en IP67 klassning, något av en besvikelse då vi hellre skulle sett den som IP68 – klassad, då IP68 tål att ligga längre i vatten än vad IP67 – klassningen gör.

Actionkameran från LG erbjuder 12 megapixlar i upplösning och 150 graders vidvinkel. Kameran har även stabilisering i form av gyro samt accelerometer, något som verkligen kan behövas då det ofta är på skakiga färder man tar med en action kamera. Kameran har också inbyggd GPS.

LG säger att kameran klarar av två timmar av live – video som skickas ut direkt till Youtube, medan den ska klara av upp till 4 timmars inspelning i Full HD – upplösning.
Actionkameran ska kunna gå att styra via LG G5 Friends app.

Vi hoppas att LG skickar med något skyddande fodral till kameran, då den är ganska stor att bära runt på, och ta skada om den går i backen eller liknande utan ett fodral.

Vi gillar verkligen att LG kommer upp med något helt nytt. Att kameran har ett eget SIM – kort kommer vara mycket värt i situationer där du inte vill ta med din telefon, och de flesta telefonerna är inte IP – klassade på marknaden, där ibland LG G5.

Kameran kommer till Syd Korea nästa månad, och därefter till Europa och resten av Asien. LG har ännu inte satt något pris på enheten.

Bilden är lånad av theverge.com

Källa
      

Lämna ett svar