Hem Samsung presenterar surfplattan Galaxy Tab A (2016) – erbjuder samma penna som Galaxy Note 7 har

Samsung presenterar surfplattan Galaxy Tab A (2016) – erbjuder samma penna som Galaxy Note 7 har

Samsung har under dagen presenterat surfplattan Galaxy Tab A (2016) som bland annat erbjuder funktioner så som en avancerad pekpenna (S-Pen). Surfplattan har en 10,1 tum stor skärm med upplösningen 1920 x 1200 (dataupplösningen för Full HD). Vidare erbjuder plattan en octa-core processor på 1,6 GHz med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne med plats för ett minneskort, den bakre kameran har en upplösning på 8 megapixlar, medan den främre kameran istället har en upplösning på 2 megapixlar, plattan har ett inbyggt 7300 mAh batteri och stödjer 4G från start.
Man kommer också få Android 6.0 från start.

Den stora höjdpunkten med plattan är pennan som man hittar i ett litet fack på undersidan av enheten. Pennan är likadan som den vi också hittar i Galaxy Note 7. Vilket betyder att den är 0,7 mm tunn och ger en riktigt “cool” upplevelse att skriva med. Men den har också precis samma funktioner som Galaxy Note 7 erbjuder, ett exempel på detta är att man med hjälp av pennan kan översätta från olika språk till ett annat språk.
På pappret ser Galaxy A ut att gå ifrån en ren budgetplatta från förra året, till att nu placera sig mer i mellanklassen, vilket bara är positivt enligt mig.
Plattan kommer kosta motsvarande 3700 kronor, men ser till en början ut att bara landa i Sydkorea.

Bilden är lånad av Samsung

 Källa

Lämna ett svar