Samsung presenterar surfplattan Galaxy Tab A (2016) – erbjuder samma penna som Galaxy Note 7 har

Samsung har under dagen presenterat surfplattan Galaxy Tab A (2016) som bland annat erbjuder funktioner så som en avancerad pekpenna (S-Pen). Surfplattan har en 10,1 tum stor skärm med upplösningen 1920 x 1200 (dataupplösningen för Full HD). Vidare erbjuder plattan en octa-core processor på 1,6 GHz med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne med plats för ett minneskort, den bakre kameran har en upplösning på 8 megapixlar, medan den främre kameran istället har en upplösning på 2 megapixlar, plattan har ett inbyggt 7300 mAh batteri och stödjer 4G från start.
Man kommer också få Android 6.0 från start.

Den stora höjdpunkten med plattan är pennan som man hittar i ett litet fack på undersidan av enheten. Pennan är likadan som den vi också hittar i Galaxy Note 7. Vilket betyder att den är 0,7 mm tunn och ger en riktigt “cool” upplevelse att skriva med. Men den har också precis samma funktioner som Galaxy Note 7 erbjuder, ett exempel på detta är att man med hjälp av pennan kan översätta från olika språk till ett annat språk.
På pappret ser Galaxy A ut att gå ifrån en ren budgetplatta från förra året, till att nu placera sig mer i mellanklassen, vilket bara är positivt enligt mig.
Plattan kommer kosta motsvarande 3700 kronor, men ser till en början ut att bara landa i Sydkorea.

Bilden är lånad av Samsung

 Källa

Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.