Close
Social profiles

I år har det inte alls släppts eller presenterats många nya smartwatches (smarta klockor), utan 2015, för cirka ett år sedan, så sprutade tillverkare ut smartwatches. Men sedan dess har mycket stått stilla. Det här året har vi fått se Asus presentera sin ZenWatch 3, Apple lansera sin Watch Series 2 och Samsung sin nya Gear S3. Inga fler stora tillverkare har under året presenterat eller lanserat en ny smartklocka. En tillverkare som släppte sin senaste smartwatch 2014 var Sony med sin SmartWatch 3.

Nu är jag så van vid att tillverkare släpper nya produkter hela tiden (mobiler främst), vilket gör att jag drar paralleller till dessa handburna enheter. De flesta smartklockor som finns ute idag gör på Google plattform Android Wear, vilket är en plattform som ser likadan ut på varenda klocka som kör systemet. En sak jag är van vid är att hårdvaran utvecklas snabbt i telefoner, något som verkar skilja mot dessa smartwatches då det i princip är identiska komponenter i många av dom.

Personligen tycker jag att tillverkare inte behöver släppa smartwatches varenda år, utan att de kan släppa nya klockor vartannat år, då skillnaden antagligen skulle bli för liten (om inte exempelvis Qualcomm kommer ut med ett riktigt värstingchipp till smartwatches). Men nu frågar jag er, skulle ni vilja se att smarta klockor skulle lanseras mer ofta? Kommentarsfältet är fritt. 

Bilden är lånad av techradar.com

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

Close
Annons
Sidan laddas...