När Samsung floppat så totalt på Galaxy Note 7, då telefonens batteri exploderade, så passar tillverkaren Elephone på att ge Samsung en känga genom att kalla sin senaste telefon, S7, för explosionssäker. Utöver att telefonen är explosionssäker så påminner den också om Samsungs senaste satsningar på många andra sätt. 

När jag kollar på bilden av telefonerna så känner jag genast igen de, fast från Samsungs Galaxy S7/S7 Edge. Designspråket till Elephone S7 är minst sagt inspirerat från Galaxy S7/S7 Edge, då Elephones variant också har glas på både fram och baksidan, dessutom är det kurvat på samma sätt som i Galaxy S7/S7 Edge. Dessutom tycker jag att namnet Elephone S7, är lätt att förväxla med Samsungs Galaxy S7-telefoner.

Om vi går vidare till specifikationerna så finns Elephone S7 att tillgå i två olika storlekar. Antingen kan man välja på den mindre varianten med 5,2 tums skärm, eller den större med 5,5 tums skärm, där båda telefoner har fått upplösningen 1080 x 1920 pixlar (Full HD). Dessutom är båda telefoners glas svagt kurvat längst med mobilernas långsidor.

Bilden är lånad av Elephone

Telefonerna ska enligt Elephone fått tre extra lager glas mot en vanlig smartphone, det återstår dock att se om telefonerna tål fall bättre än andra smartphones på marknaden. Elephone anger också att om telefonen skulle explodera, så löser företaget det på garantin. 

Om vi går vidare i specifikationerna så hittar vi att telefonerna drivs av tiokärniga processorn Helio X20, med antingen 2/16 GB minne, eller 3/32 GB minne, en fingeravtrycksläsare inbäddad i hemknappen placerad på framsidan, ett 3000 mAh stort batteri, en bakre 13 MP kamera (f/2.2) och en främre 5 MP kamera. Telefonen kommer med Android 6.0 förinstallerat.

Modellen med 2/16 GB kommer kosta motsvarande 1250 svenska kronor, medan modellen med 3/32 GB kommer kosta lite olika beroende på färgval, då telefonen finns att tillgå i färgerna blå (samma som Honor 8), grön, svart och guld. Om vi börjar med den blåa varianten kommer den kosta motsvarande 1700 svenska kronor, den gröna varianten kommer kosta motsvarande 1900 svenska kronor, varianten i guld kommer kosta motsvarande 1530 svenska kronor och modellen i svart kommer kosta motsvarande 1800 svenska kronor. Varianten med 2/16 GB släpps bara i guld. Telefonerna kommer släppas i hela världen, jag har inga uppgifter om när dock.   

Bilden är lånad av Elephone


Källa

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

Följ Mobilanyheter!